Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ζητείται σάλος (στην ανάγκη σαλός)…


Μιλώντας με δύο Γερμανούς δημοσιογράφους της BILD ο κ. Μητσοτάκης, δεν παραδέχτηκε μόνον αλλά πανηγυρικώς διεκήρυξε, ότι συχνά μέσα στα δέκα χρόνια της κρίσης οι Έλληνες υπήρξαμε το «κακό παράδειγμα» στο πλαίσιο της Ένωσης.
Έμπλεος ενθουσιασμού, σαν χαζός χαρά γεμάτος (και ως μωρός που γελά καν τι μη γελοίον ει, όπως έλεγε και το προγονικό), έμπλεος ενθουσιασμού λοιπόν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός χασκάριζε που ήμασταν το κακό παράδειγμα, προκειμένου να τονίσει ότι τώρα είμαστε το καλό παράδειγμα!

Είναι να απορεί κανείς: για να γίνει κανείς πρωθυπουργός στην Ελλάδα της κρίσης, πρέπει να είναι χαζός ή να κάνει τον χαζό;

Αν κρίνουμε από τις περιπτώσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη, το ερώτημα θα μείνει μάλλον αναπάντητο.



Οι παλιοί έλεγαν, την εποχή που η σχολαστική εκπαίδευση πρυτάνευε, ότι «η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεων». Στους καιρούς μας θα λέγαμε ότι η επανάληψη είναι η μήτηρ της προπαγάνδας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ανερυθρίαστος και μάλιστα ενθουσιώδης επανέλαβε το άθλιο στερεότυπο του «τεμπέλη» Έλληνα, του «διεφθαρμένου», του «παράσιτου»!

Δέκα χρόνια κρίσης – και, σαν να μην πέρασε μια μέρα, ο ίδιος μας ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην αρχή της ρητορικής της.

Ο ίδιος μας ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τις πρωταρχικές ρετσινιές και συκοφαντίες που καλλιεργήθηκαν προκειμένου ενοχοποιημένοι στη συνέχεια οι Έλληνες να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στα Μνημόνια και στη διά των Μνημονίων μετατροπή της χώρας μας σε Προτεκτοράτο.

Όλος ο αγώνας που δόθηκε για την αποκάθαρσή μας από τέτοιες ρετσινιές, όλος ο αγώνας που έγινε για την αποκάλυψη της αλήθειας και της πραγματικής φύσης των γεγονότων που μας έφεραν ως την άκρη του γκρεμού

έγιναν στο στόμα του πρωθυπουργού μια φρασούλα! που περιέγραψε τους «άχρηστους και αλιτήριους – εμάς το «κακό παράδειγμα». Ο ίδιος άνθρωπος που (όταν συμφέρει) μιλά για τις «θυσίες του ελληνικού λαού», περιγράφει (όταν συμφέρει) αυτόν τον λαό σαν έναν όχλο που «μαζί τα έφαγε»…!

Ξανά απ’ την αρχή! Ξανά τα ίδια! ο ίδιος μας ο Πρωθυπουργός, χασκογελώντας και χαζογελώντας, επαναφέρει μια ρητορική σαν να ετοιμάζεται ένα… νέο Μνημόνιο! Και ακόμα χειρότερα, σαν να μην… ετοιμάζεται!

……………………………………………………………………….

Μιλώντας σε αυτούς τους δυο φιρφιρίκους της BILD, ο Έλληνας (!) Πρωθυπουργός (!) έφτυσε τους Έλληνες, σαν να επρόκειτο για το πιο φυσιολογική πράγμα στον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ταυτοχρόνως ότι στα Προτεκτοράτα οι Αρχιερείς, δεν μπορούν να είναι τίποτε άλλο, παρά «Ηγεμόνες εκ Δυτικής Λιβύης»…



Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι ότι κανονικά, με τις εν λόγω δηλώσεις Μητσοτάκη θα έπρεπε να έχει ξεσπάσει σάλος! Σάλος ξεσαλωμένος, αν μου επιτρέπετε την έκφραση! Μπα! Σιωπή! Πλην ολίγων που «την άκουσαν» με αυτές τις παρόλες, οι υπόλοιποι δεν τις άκουσαν καν!

Δεν τις αντελήφθησαν! Δεν τις πρόσεξαν! Πέλαγος λαού, αλλά σιγή ιχθύων! Κουραστήκαμε; Συνηθίσαμε; Απελπισθήκαμε; Η πλειονότης σίγουρα. Έρχεται βαρύς καιρός. Περιμένοντας τα χειρότερα, καταπίνουμε αμάσητα, αυτά που τα προετοιμάζουν…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
27•V•2020

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.