Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Φουρθιώτης και Χρυσοχοΐδης: Οι αστυνομικοί έφυγαν, τα ερωτήματα μένουν


Με "εντολή Χρυσοχοΐδη", ο Μένιος Φουρθιώτης δεν θα έχει πια φρουρά. Θα κυκλοφορεί σαν κοινός θνητός χωρίς αστυνομική συνοδεία και χωρίς ειδικό όχημα, εκτεθειμένος σε εχθρούς και σε κινδύνους.Τι μεσολάβησε;

Μα η κατακραυγή. Σιώπησαν όταν έγινε η αποκάλυψη των σκανδαλωδών προνομίων που απολάμβανε με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου ο τηλεπαρουσιαστής. Έμειναν αδρανείς για μέρες περιμένοντας να καταναλωθεί η είδηση και να συνεχιστεί η ρουτίνα του ευνοούμενου και του ευεργέτη του, αλλά δεν μπόρεσαν να το σώσουν.

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου ξεπέρασε κάθε μέτρο κάνοντας μηνύσεις σε όσους τον ενόχλησαν περισσότερο και έριξε λάδι στη φωτιά των social media που τον έκαψε.

Η αρνητική δημοσιότητα έγινε αμείλικτη για τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που αποφάσισε να θυσιάσει τον εκλεκτό του συστήματος και να τον αφήσει χωρίς αστυνομικούς να τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα. Στο μεταξύ, "έσπρωξε" την είδηση "νέα στοιχεία για την υπόθεση Μαρφίν" και γυρίζει σελίδα.

Τέλος καλό όλα καλά; 

Όχι βέβαια. 

Θέσαμε εγκαίρως τα ερωτήματα και τα επαναφέρουμε:

-Γιατί θεωρήθηκε ότι κινδυνεύει και χρήζει κρατικής προστασίας ο Μ. Φουρθιώτης;
-Ποιοι και πότε πήραν τη σχετική απόφαση;
-Πόσο κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο η φύλαξή του;
-Πόσοι και ποιοι είναι οι VIP στόχοι που προστατεύονται με ανάλογο τρόπο;
-Υπάρχουν κανόνες και κριτήρια για τέτοιου είδους αποφάσεις;
-Ελέγχονται αυτοί που τις παίρνουν;
-Επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση αστοχίας;
-Υπάρχει πολιτική ευθύνη αν κάνουν λάθος;
-Πόσοι είναι συνολικά οι αστυνομικοί που απασχολούνται για την προστασία ιδιωτών;
-Γίνεται ενημέρωση των κομμάτων ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο;

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι βαριά εκτεθειμένος. Και οφείλει να απαντήσει. Η προστασία του από τα ΜΜΕ του έδωσε χρόνο και δυνατότητες υπεκφυγής. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να κρύψει την αλήθεια. Το ξέρουν όλοι πια: Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε φρουρά αρχηγού κράτους. Και αυτό δεν διαγράφεται με μια διαρροή για την "εντολή Χρυσοχοϊδη να επανεξεταστεί η υπόθεση".

Ο "σερίφης" την πάτησε. Και δεν μπορεί πια να ξεφύγει. Η υπόθεση Φουρθιώτη μπήκε στο βιογραφικό του, στο κεφάλαιο 2019 -. Δίπλα στην υπόθεση Ινδαρέ, Μάγγου, Νέα Σμύρνη...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.