Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Corruptissima re publica plurimae leges

 

 (όσο πιο διεφθαρμένο το κράτος,

τόσο πιο πολλοί οι νόμοι, Τάκιτος)

Και πολύ το άργησαν εδώ που τα λέμε. Ο λόγος για την τροπολογία που κατατέθηκε, νύχτα φυσικά, που απαλλάσσει τα μέλη των υγειονομικών κρατικών επιτροπών, όχι απλώς από κάθε μελλοντική ποινική δίωξη αλλά και από κάθε ενδεχόμενο εξέτασης στα πλαίσια ενδεχόμενης εξεταστικής ή προανακριτικής διαδικασίας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη διαδικασία για να διευκολύνει, όπως πάντα, την κυβέρνηση στην ψήφιση και το ατσαλωμένο ΚΚΕ έδωσε το μελιστάλαχτο παρών του. Προφανώς, δεν είναι καθόλου άσχετη η διαρροή πληροφοριών σχετικά με τα πρακτικά της επιτροπής.

Πολλοί έσπευσαν αμέσως να πουν την εξυπνάδα τους: "μα δεν βλέπετε πως προστατεύει η Κολομβία των Βαλκανίων τους Τσιόδρες τους που έκαναν τη βρώμικη δουλειά;". Στην πραγματικότητα συνέβη το ακριβώς αντίθετο: H κυβέρνηση αντί να ανταμείψει τα μέλη των επιτροπών της, τις καταδίκασε και όχι μόνο αυτό αλλά τους έκλεισε το στόμα για πάντα. Οι επιτροπές τέτοιου είδους, όπως γνωρίζουμε από το διοικητικό δίκαιο, είναι πάντα γνωμοδοτικές. Δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις, ο ρόλος τους είναι να εισηγούνται στην πολιτική ηγεσία, η οποία λαμβάνει υπ’ όψιν της την εισήγηση ή όχι. Εφ’ όσον δεν μπορούν να εξεταστούν, δεν μπορούν να μιλήσουν για το πως, τελικά, λαμβάνονταν οι αποφάσεις. Η κυβέρνηση με το ακαταδίωκτο των επιτροπών προστατεύει μόνο τα κορυφαία μέλη της.

Είχαμε γελάσει πολύ στα 90’s όταν απαγόρευσε ένα δικαστήριο στον αξέχαστο Τζίμη Πανούση να προφέρει το όνομα του Ακατονόμαστου. Ο Πέτρος Φιλιππίδης ο γνωστός κωμικός ηθοποιός καταδίκασε μόνος του τον εαυτό του απαγορεύοντας κάθε αναφορά στο όνομα του σε σχέση με την υπόθεση των βιασμών (me too) και όλοι κατάλαβαν.

Ένα πράγμα μάς ξετρελαίνει στον Κούλη και το ομολογούμε δημοσίως: Πόσο ωραία χειρίζεται τα καραγκιοζάκια του, τους μοιράζει θεσούλες, καθώς έχει την εξουσία και τα έχει να του χορεύουν, να πίνουν νερό στο όνομά του και να του κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Έτσι την πάτησαν και οι «επιστήμονες» των κρατικών επιτροπών, γεύτηκαν δόξα, χορηγίες (φανερές ή κρυφές), ξεσάλωσαν μπροστά στις κάμερες για μήνες.

Ο "Εξαδάχτυλος", η "Γκάγκα", ο "Σίψας" και άλλοι "διαπρεπείς επιστήμονες" με τα ονόματα σαν παρατσούκλια υποκοσμιακών, δεν έχουν πολλές μέρες δόξας μπροστά τους. Όλοι καταλαβαίνουν ή ψυχανεμίζονται ότι με την υπογραφή τους η Ελλάδα έχει μετατραπεί ήδη σε "εποχική" χώρα, που σκοπός της είναι να ανοίγει τον Μάϊο για τους τουρίστες και θα κλείνει περί τα μέσα Οκτωβρίου με τη λήξη της τουριστικής περιόδου. 

Λ.

πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.