Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Λινού: Πάρθηκαν λάθος μέτρα λόγω λάθος στοιχείων – αυξήσαμε την διασπορά


Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος τα μέτρα που έκλεισαν τους ανθρώπους αυστηρά στα σπίτια τους λόγω λάθος στοιχείων. "Δεν είχαν επαρκή πληροφορία αυτοί που το αποφάσισαν και δεν είχαν και γνώση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου", είπε, προσθέτοντας "είχαμε ήδη ενδοοικογενειακή και ενδοκτιριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τη διασπορά".
"Είναι εξαιρετικά θετικό το ότι θα μπορούν οι άνθρωποι να μετακινηθούν» ανέφερε η καθηγήτρια επιδημιολογιας, επαναλαμβάνοντας όμως ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας ισχύουν "και θα πρέπει να ισχύουν".

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς γίνεται να επιλέγεται το άνοιγμα με βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο από όταν ξεκίνησε το lockdown, η κ. Λινού χαρακτήρισε λογικές τις αντιδράσεις και τις απορίες των πολιτών.

Στην ερώτηση "άρα ήταν λάθος η απόφαση;" για το προηγούμενο λοκντάουν, απάντησε καταφατικά, υποστηρίζοντας ότι "ήταν λάθος λόγω λάθος στοιχείων. Δεν είχαν επαρκή πληροφορία αυτοί που το αποφάσισαν και δεν είχαν και γνώση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου. Παρότι – συνέχισε – ήδη και τότε ο Φάουτσι επέμενε στην αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου, είχε βάλει 5 μέτρα προστασίας"



Πηγή:imerodromos.gr

http://sioualtec.blogspot.com/2021/04/blog-post_04.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.