Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Οι Τσιπρομητσοτάκηδες και τα χαΐρια τους…


Μετά από επίμονες παρακλήσεις του κοινού αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το κείμενο των Επιδρομών με τον παλιό αγαπημένο σταρ της στήλης, τον Αλέξη τον Τσίπρα, ο οποίος απολαμβάνει τη γαλήνη της αντιπολίτευσης χάρη στο διόλου ευκαταφρόνητο 31%, που πέτυχε να αποσπάσει στις εκλογές του 2019. Όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, το φαινόμενο «Αλέξης Τσίπρας» –ένας καθ’ όλα μετριότατος πολιτικός– οφείλει την απότομη αναρρίχησή του στην εξουσία χάρη στους «αγανακτισμένους» της εποχής, θα θυμάστε, βέβαια, τις περίφημες πλατείες και τα «παραιτηθείτε». Η «πάνω» και η «κάτω» πλατεία έγιναν με χειρουργική ακρίβεια η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι προβεβλημένοι «πλατειακοί», όπως οι βαρουφάκηδες και οι τσακαλώτοι έγιναν υπουργοί. Τα χρόνια πέρασαν και η εποχή της «πρώτης φοράς αριστεράς» τελείωσε οριστικά, ωστόσο η νέα φουρνιά των «αγανακτισμένων» έχει κάνει για τα καλά την παρουσία της στη δημόσια σφαίρα με αφορμή και αιτία την επιδημία και τη διαχείρισή της.

Ο Αλέξης και η παρέα του από την αρχή της επιδημίας, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε, έχουν «αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντας έμπρακτα όλη αυτή την οργανωμένη διαδικασία αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού με πρόσχημα την προστασία της «δημόσιας υγείας». Το κεντρικό πολυκατάστημα του Συριζα, το ατσαλωμένο φυλάκιο που λέγεται ΚΚΕ και τα εξωκοινοβουλευτικά παραμάγαζα λάτρεψαν ανυπόκριτα την «επανεμφάνιση του Κράτους» και τα φιρμάνια των απαγορεύσεων, συχνά πλειοδοτώντας στην κρατική κατασταλτική μανία κατά των αποκλινουσών συμπεριφορών και ατόμων. Καθόλου παράδοξο αν το καλοσκεφτούμε, αφού το πανίσχυρο Κράτος, που καθορίζει με λεπτομέρειες τη ζωή των υπηκόων του και πατάσσει αδυσώπητα τον «εσωτερικό εχθρό», παραμένει η κρυφή εμμονική φαντασίωσή τους, όσο και αν κρύβεται πίσω από διάφορες γιρλάντες περί δικαιωμάτων και ανθρωπισμού.

Δεν βρισκόμαστε, όμως, στην ονειρεμένη για την εξουσία εποχή, που τα πρόβατα άκουγαν το πολύ επιτυχημένο ντουέτο του πρώτου λοκντάουν, τον καλούλη κύριο Τσιόδρα και τον σκληρό Χαρδαλιά και πήγαιναν μετά για ύπνο. Τα όρια της συλλογικής ψυχικής αντοχής έχουν εξαντληθεί προ πολλού, η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση δεν μπορεί να κρυφτεί με κανένα τέχνασμα και η υποβόσκουσα δυσαρέσκεια, ιδίως των νεότερων ηλικιών, έχει μετατραπεί σε μια πυριτιδαποθήκη.

Ο Τσίπρας, συνειδητοποιώντας –κατόπιν εορτής– ότι έχει δημιουργηθεί νέο κύμα αγανακτισμένων, κυρίως νεαρής ηλικίας, που μπορεί ακόμα και να καταστρέψει το μέλλον του αν δεν το διαχειριστεί σωστά, έσπευσε να δηλώσει ότι «δέχεται το ρίσκο της εξάπλωσης» λόγω των διαδηλώσεων με αφορμή το γνωστό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Το ρήμα «δέχεται», βεβαίως, δεν ξεκαθαρίζει πρόθεση, αλλά τα φίλια, προς την κυβέρνηση, ΜΜΕ ξεκίνησαν την επίθεση με τη γνωστή κασέτα «Ο Τσίπρας είναι ο υποκινητής των διαδηλώσεων». Και ο Αλέξης, σε μια διορθωτική κίνηση, συμπλήρωσε στη Βουλή «αλλά δεν το αποδέχομαι». Στην ίδια ομιλία, μάλιστα, ουσιαστικά αποδέχτηκε την αναγκαιότητα του νέου νόμου για την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων εντός των ΑΕΙ, με την αλησμόνητη διατύπωση: «Εγώ, λοιπόν, λέω ότι σε ορισμένα πανεπιστήμια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με την κατ’ εξακολούθηση παραβατική στάση εξωπανεπιστημιακών στοιχείων, που προσβάλλουν και την έννοια του ασύλου». Τί Αλέξης θα ήταν αυτός αν δεν ολοκλήρωνε με μια άρτια εκτελεσμένη κωλοτούμπα.

Ασφαλώς και έγιναν διαδηλώσεις από τότε και ο φαιδρός νόμος για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων ξεχάστηκε και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, με σκοπό να κερδίσει λίγο χρόνο. O Κυριάκος, μάλιστα, στο 1.569ο διάγγελμά του, δήλωσε μεταξύ άλλων με το γλυκανάλατο ύφος εραστή, ότι «μας πλήγωσε». Μόνο που παρέλειψε, φυσικά, να συμπληρώσει ότι φεύγει, γιατί μας αξίζει κάτι καλύτερο… O Τσίπρας είναι πάντα παρών, πάντα έτοιμος να δρέψει τους καρπούς της μικρής και σεμνής αυτής νίκης, που όπως πάντα την έδωσαν άλλοι. Αποδεχόμενος το ρόλο του «υποκινητή», που πολύ βολικά του απέδωσαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, έσπευσε να προσφέρει «πολιτικό μορατόριουμ» στον Κυριάκο! Βάστα Κυριάκο! Τόση τρομερή αντιπολίτευση δεν αντέχεται. Αντέχεται;;;

Λ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.