Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

O τροχός της τύχης – Βρείτε τα καινούρια μέτρα της κυβέρνησης και κερδίστε πλούσια δώρα


Αν κανείς παρατηρούσε τα όσα γίνονται στην Ελλάδα με τα μέτρα του έξυπνου ακορντεόν ως εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε να τα βρει έως και διασκεδαστικά. Παλινωδίες εξάλλου σημειώνονται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα τις λεγόμενες “δυτικές” και “ανεπτυγμένες”, από πέρσι, και σε αυτό η δική μας κυβέρνηση και η επιτροπή των ειδικών που τη συμβουλεύουν δεν πρωτοτυπούν σε κάτι.

Ωστόσο, δυσκολευόμαστε να βρούμε περίπτωση παγκοσμίως, όπου τα μέτρα δεν αλλάζουν απλά από εβδομάδα σε εβδομάδα ή και μέρα σε μέρα, αλλά κυριολεκτικά τροποποιούνται ή ανατρέπονται τελείως μέσα σε διάστημα ωρών.Ο λόγος φυσικά για τα πιο πρόσφατα κατορθώματα στον τομέα της “μερικής χαλάρωσης” του λοκντάουν μέσα στο λοκντάουν στην επικράτεια,, όπου, ενώ είχε ανακοινωθεί η κατάργηση των διαδημοτικών περιορισμών μετακίνησης τα σ/κ και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με νέους κανόνες, αποφασίστηκε κυριολεκτικά νύχτα, το βράδυ της Παρασκευής, τελικά να εξαιρεθούν από τα μέτρα Κοζάνη, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη. 

Αφορμή η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για το αυξημένο επιδημιολογική φορτίο στις εν λόγω περιοχές, που δεν εξηγεί όμως σε τι διαφοροποιείται σε σχέση με άλλες, ειδικότερα την Αττική, που εδώ και εβδομάδες έχουν χιλιάδες ενεργά κρούσματα χωρίς σαφή πτωτική τάση. Εντέλει, σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι τελικά στους τρεις νομούς θα επιτραπούν οι σαββατοκυριακάτικες μετακινήσεις, όχι όμως και το λιανεμπόριο, ξεσηκώνοντας όπως είναι αναμενόμενο οργισμένες αντιδράσεις, ειδικά από τους επαγγελματίες του κλάδου, που διαμηνύουν ότι θα αγνοήσουν το μέτρο και θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Κατόπιν όλων αυτών των μπρος – πίσω, προτείνουμε στην επιτροπή και τους αρμόδιους υπουργούς, να αξιοποιήσουν αυτό το αμείωτο σασπένς με τρόπους δημιουργικούς που θα κρατήσουν στο ζενίθ το ενδιαφέρον του κοινού. Όπως για παράδειγμα την εισαγωγή ειδικής κατηγορίας στοιχήματος για τα μέτρα της επόμενης μέρας ή βδομάδας, ή το να προσπαθούν οι παίκτες στον “Τροχό της Τύχης” να μαντέψουν με γράμματα τα νέα μέτρα, κερδίζοντας δώρα διαφορετικά από τα ως τώρα συνηθισμένα, όπως πχ ένα έξτρα δίωρο για ψώνια στο 13032 ή το βραβείο “Ντόρα Μπακογιάννη” για εγγυημένη απρόσκοπτη μετακίνηση στο χωριό το Πάσχα.

Αν πάλι κάποιος θέλει να δει και κάτι άλλο πέρα από κινήσεις κυβερνητικού πανικού στο ατέλειωτο ανοιγοκλείσιμο των δραστηριοτήτων, θα μπορούσε να συνωμοσιολογήσει και να πει ότι υπάρχει σχεδόν σχέδιο ο κόσμος να αγανακτήσει και να μην τηρεί πλέον κανένα μέτρο, ούτως ώστε αφενός να αποδεχτεί ευκολότερα μια ασύντακτη “επιστροφή στην κανονικότητα”, χωρίς καμία στήριξη του ΕΣΥ, ενόψει και του – εξίσου ασύντακτου – επικείμενου ανοίγματος του τουρισμού, αφετέρου να αποδοθεί η μη γρήγορη πτώση ή και αύξηση των κρουσμάτων να αποδοθεί στην ατομική ευθύνη και την “κούραση” των πολιτών, όπως συμβαίνει εξάλλου ήδη σε σημαντικό βαθμό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.