Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΤΣΙΠΡΑΣ - Η "ΕΛΕΕΙΝΟΤΕΡΗ ΦΙΓΟΥΡΑ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ…

Ήταν Ιούλιος, καλή ώρα σαν και τώρα, πριν τέσσερα χρόνια το 2018, όταν ο Μελανσόν, από την θέση του ηγέτη της γαλλικής αριστεράς, απαντώντας σε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτήριζε ως "μια από τις ελεεινότερες μορφές της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής"

Ο Μελανσόν είχε μάλιστα ήδη ζητήσει να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας προωθεί τη λογική της λιτότητας μέχρι του σημείου να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο "Le Point" δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου, όταν, μεταξύ άλλων, δήλωνε ότι "Κρατάμε ισχυρές σχέσεις με τους Podemos. Αλλά όχι με τον Μελανσόν. Έχω αντιληφθεί ότι δεν ήξερε καθόλου τι να κάνει σε περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές. Αυτό δεν είναι θέση της Αριστεράς. Όταν είσαι αριστερός πρέπει να έχεις πρόγραμμα εξουσίας υπέρ των ασθενέστερων. Ξέροντας ότι πρέπει να παίρνεις, μερικές φορές, δύσκολες αποφάσεις (…) Εγώ επέλεξα να προετοιμαστώ για να αναλάβω ευθύνες, να μην είμαι ικανοποιημένος μόνο με τις επαναστατικές μου θέσεις".

Ε, δεν μπορούν να έχουν και όλοι την "αντίληψη" Τσίπρα και την προθυμία του να "αναλάβει τις ευθύνες" του και δη τις μνημονιακές…

Άστραψε και βρόντηξε, λοιπόν, ο Μελανσόν: "ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε τον λόγο του […] Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του;" αναρωτήθηκε, δηλώνοντας πως δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης, που να πιστεύει, πως αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη Τσίπρας: "Πώς λέγεται αυτό; Προδοσία του ίδιου του λόγου του… Εγώ δεν θα ήθελα, αν με ψηφίσουν οι Γάλλοι, να γίνω ένας Τσίπρας", μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει τον τότε πρωθυπουργό Τσίπρα ως μία από τις ελεεινότερες μορφές της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής.

Γιατί θυμηθήκαμε αυτές τις πικάντικες αριστερές αλληλοφρονήσεις;

Μα, διαβάζοντας την ανακοίνωση του Συριζα για τα πρόσφατα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών! "Το εκλογικό αποτέλεσμα της συμμαχίας των αριστερών, σοσιαλιστικών, πράσινων δυνάμεων στον Α΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα εξέλιξη […] Μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και προειδοποίηση, αποτελεί η νίκη Μακρόν και η ήττα της Λεπέν". Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, ο Τσίπρας χαρακτηρίζει ήττα το αποτέλεσμα για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας πως είναι "ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του". Ζαλιστήκατε;

Μ’ άλλα λόγια, μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας η νίκη Μακρόν για τον Συρίζα, που γέμισε όμως και …ελπίδες για την άνοδο του Μελανσόν, που χαρακτήρισε τον Τσίπρα ως την ελεεινότερη φιγούρα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής!!! Οι ροχάλες από τον "σύντροφο" Μελανσόν να πέφτουν σύννεφο και η Κουμουνδούρου να καμώνεται ότι "ψιχαλίζει". Και με την δημοκρατία, και με τον Μακρόν και ενάντια στον Μακρόν, και με τη άνοδο του Μελανσόν και με τις ροχάλες του Μελανσόν.

Τρέλα, τρέλα και αριστερή κορδέλα! Ελεήστε ρε κινηματίες, ελέησε ρε "κόσμε του αγώνα" να γεμίσουν οι αριστερές κάλπες, καίγονται εκεί στην Κουμουνδούρου, να φύγει η "κακιά" δεξιά, μπας και πέσει κάποιο αποφάγι από το πολιτικό τραπέζι…

Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.