Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 228ο φύλλο

Από την Πέμπτη 7 Ιουλίου η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο στα σημεία διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου.

Ακολουθεί ο πρόλογος, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, "Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προαναγγέλλει τη μετάβαση σε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, που θα είναι λιγότερο σταθερή από τον Ψυχρό Πόλεμο", ενώ αναφέρεται ως ιστορικό παράδειγμα που προσφέρεται για τους μεγαλύτερους παραλληλισμούς, ο πόλεμος της Κορέας, που διήρκεσε από το 1950 έως το 1953, και από τον οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά ο Ψυχρός Πόλεμος σε παγκόσμια κλίμακα. 

Το νέο "Στρατηγικό δόγμα" του ΝΑΤΟ, που υιοθετήθηκε στη σύνοδο της 28-30 Ιουνίου, –12 χρόνια μετά το προηγούμενο στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας το 2010– χαρακτηρίζει τη Ρωσία ως «την πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια των συμμάχων και για την ειρήνη και τη σταθερότητα» στον ευρωατλαντικό χώρο. 

Στο στόχαστρο μπήκε φυσικά και η Κίνα και ο Ινδο-Ειρηνικός(*), ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο ακόμη και για μια «ανασύσταση του Mare Nostrum της… Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας», με τη συγκρότηση μιας ευρύτερης συμμαχίας που θα περιλαμβάνει την Τουρκία και τις χώρες στη βόρεια Αφρική. 

Σημειωτέον, ότι στις 23 Ιουνίου οι ηγέτες Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής «συναντήθηκαν», μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Πεκίνο και σίγουρα είχαν πολλά να πουν και όχι μόνον για την «αποδολαριοποίηση» και γενικότερα για την επαναδιευθέτηση του παγκόσμιου συστήματος πληρωμών, άλλωστε το σύστημα που ονομάστηκε Bretton Woods επιβλήθηκε μετά τον προηγούμενο παγκόσμιο πόλεμο. 

Και ενώ, λοιπόν, μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Uniper, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού αερίου στη Γερμανία και από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, «στενάζει» λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης στον τομέα ενέργειας, που προκαλείται από τη μεγάλη μείωση ροών από τη Ρωσία και ζητά κρατική στήριξη. 

Και όμως, η εκτέλεση του «σχεδίου» προχωρά. 

Οι αρχιτέκτονες της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» έχουν επενδύσει στις σκληρές κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, εκτός των άλλων, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας μετάβασης στην «πράσινη» ενέργεια και εμμένοντας στην σημασία της απανθρακοποίησης, ως μέρος της «μάχης ενάντια στην κλιματική αλλαγή». Όπως έχουμε ξαναγράψει, η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης, της ρομποτικής, της νανοτεχνολογίας, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) και το Διαδίκτυο των Σωμάτων (Internet of Bodies), θα σαρώσει τους παραδοσιακούς βιομηχανικούς κλάδους και τα επαγγέλματα εκατοντάδων εκατομμυρίων εργαζομένων.
Τίποτα δεν μοιάζει, ήδη, με «παλιά». Η ενεργειακή «κρίση» θα επιβάλλει τον «περιορισμό» ακόμα και την απαγόρευση των μετακινήσεων σε πλήθος ανθρώπους, για τον απλούστατο λόγο ότι τα καύσιμα είναι ήδη πανάκριβα. Το ενεργειακό αποτύπωμα του καθενός θα καταγράφεται, για να λάβει την επιβράβευση ή την τιμωρία. Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα (που καταγράφηκαν προ πολέμου στην Ουκρανία και προ Covid-19), οι ελλείψεις στα τρόφιμα θα επιταχύνουν την επέλαση των βιομηχανιών συνθετικής βιολογίας (πχ. παραγωγής συνθετικής απομίμησης κρέατος) που θα εμφανιστούν ως «σωτήρες» για την επισιτιστική «κρίση». Όσο για τις υγειονομικές «κρίσεις», που άνοιξαν τον δρόμο σ’ έναν άνευ προηγουμένου έλεγχο και πειθάρχηση του παγκόσμιου πληθυσμού, θα συνοδεύουν όπως φαίνεται, άλλοτε με μεγαλύτερη ένταση και άλλοτε με μικρότερη, τις «αδελφές κρίσεις». 

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, οι εγχώριοι διαχειριστές των κρατικών υποθέσεων, με την σύμφωνη γνώμη των μεγάλων αφεντικών (ΕΕ, ΗΠΑ), οδεύουν προς φθινοπωρινό εκλογικό ξεκαθάρισμα των ανύπαρκτων διαφορών τους.
Ας προτάξουμε και πάλι, συλλογικά και αδιαπραγμάτευτα, το πρόταγμα της ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

(σ.σ. Ο Τετράπλευρος Διάλογος Ασφαλείας -Quad- ανάμεσα σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Ινδία και Ιαπωνία)

Ιούλιος 2022

Τα θέματα αυτού του φύλλου:

-Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

-ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΏΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

-ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ’ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

-Όταν το Κράτος παρεμβαίνει στην αγροτική παραγωγή

-Ιστορίες Συρμάτων και Πολιτισμού, Ένας Χιμπατζής, ένας Φράκτης με Νεκρούς Μετανάστες και η Φλόγα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

-Vittorio Giacopini, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΗΣΥΧΟΣ, Ερρίκο Μαλατέστα, η ασυνήθιστη ζωή του επαναστάτη που έτρεμαν περισσότερο όλες οι κυβερνήσεις και οι αστυνομικές αρχές του ιταλικού βασιλείου

-ΠΙΟΤΡ ΑΛΕΞΕΓΙΕΒΙΤΣ ΚΡΟΠΟΤΚΙΝ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1789- 1793

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΡΗΞΗ!!! "Gare l’ explosion"

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.