Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Η παράγκα του ψηφοφόρου και η κοινή δημοκρατική του στέγη με την ακροδεξιά


Μετά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ιταλία τα δράματα των ψηφοφόρων και των κομματόσκυλων είναι το "ψηφίστε για να μην ανέβει η ακροδεξιά" και το "η αποχή φταίει για την άνοδο της ακροδεξιάς".

Μέχρι και ανώνυμα μηνύματα σε social media γράφτηκαν από στέλεχος του Μερα 25, ότι η ψήφος θα πρέπει να είναι υποχρεωτική με πρόστιμο στο taxis εάν κάποιος δεν ψηφίσει. Είναι οι ίδιοι «προοδευτικοί» δημοκράτες που πέρυσι εκλιπαρούσαν τον Πλεύρη για πρόστιμα σε όσους δεν εμβολιάζονται. Τα καημένα τα κομματόσκυλα και οι ψηφοφόροι τους έχουν πάθει σοβαρή βλάβη.

Δεν μπορούν να αντιληφθούν, πως το να μην μπορούν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν το εκάστοτε κόμμα τους και αυτοί ψηφίζουν ακροδεξιά και να λένε πως γι’ αυτό ευθύνονται κάποιοι που δεν συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, δείχνει πως το επίπεδο της ευφυίας τους είναι τόσο μικρό που χωράει να περάσει από την οπή μιας κάλπης. Πως γίνεται για την άνοδο της ακροδεξιάς να ευθύνεται κάποιος που δεν συμμετέχει και δεν αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία και να μην ευθύνεται εκείνος που πάει και συμμετέχει στις εκλογές και νομιμοποιεί με την συμμετοχή του και την συμμετοχή της ακροδεξιάς με τις ευλογίες της Δημοκρατίας; Επίσης, ας υποθέσουμε πως κάποιος κάνει το λάθος και ψηφίζει, που το ξέρουν τα κομματόσκυλα πως δεν θα ψηφίσει ακροδεξιά; Άρα για την άνοδο της ακροδεξιάς, για την οποία τόσα κροκοδείλια δάκρυα χύνουν οι ψηφοφόροι, μήπως ευθύνονται οι ίδιοι που συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες; Ας μην γελιόμαστε, η δημοκρατική παράγκα χωράει όλους όσους είναι διαθέσιμοι να συνεργαστούν!  

E.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.