Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 230ο φύλλο

Από την Πέμπτη 7 Οκτώβρη η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο στα σημεία διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου.

Ακολουθεί ο πρόλογος, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Η καλοκαιρινή «επιβράδυνση» στις πολεμικές εξελίξεις, που αφορούν το «ουκρανικό» ζήτημα και εντάσσονται στην παγκόσμια διευθέτηση των συσχετισμών ενός υπό διαμόρφωση πολυπολικού κόσμου, έχει ήδη δώσει την θέση της σε μια πυκνότητα αλληλοσυνδεόμενων γεγονότων. Η πολυδιαφημιζόμενη στα δυτικά ΜΜΕ ουκρανική αντεπίθεση, η επιστράτευση 1.000.000 ρώσων, το δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας των κατακτημένων ανατολικών επαρχιών και η επίσημη προσάρτηση τους από το ρωσικό κράτος, καθώς και η ανατίναξη των αγωγών του Nord Stream 1, μια κατ’ εξοχήν πολεμική ενέργεια και μάλιστα στην Βαλτική Θάλασσα, συνδέονται με απόλυτο τρόπο.

Μια πολεμική ενέργεια αμερικανικής εμπνεύσεως και εκτέλεσης, που στοχεύει με ξεκάθαρο τρόπο στην τελική αποκαθήλωση της γερμανικής πρωτοκαθεδρίας στην Ευρώπη, η οποία στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό και στην μέχρι πρότινος  προνομιακή σχέση του γερμανικού κράτους με τις κινεζικές αγορές, και βέβαια την φθηνή ενεργειακή τροφοδοσία από την Ρωσία. Η επαναπρόσδεση του γερμανικού κράτους στις αμερικανικές εγγυήσεις είναι πλέον δεδομένη. Την ίδια στιγμή, ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, σε άρθρο του, μιλά για την κήρυξη του Γ´ Παγκόσμιου Πολέμου, την ανάγκη διαμόρφωσης μιας πολεμικής ρωσικής κοινωνίας, θεωρεί ότι η έκβαση του πολέμου με την Δύση θέτει υπαρξιακό ζήτημα για την Ρωσία, ζητά την υπεράσπιση με κάθε μέσο του πολιτισμού της που θέλει να συντρίψει η Δύση, μια Δύση κατά τα άλλα παρηκμασμένη, βυθισμένη στην διαστροφή, και στο ιδεολογικό κενό.

Όσο για τα καθ’ ημάς, η δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία, και η απάντηση της ρωσικής πρεσβείας ότι το ρωσικό κράτος δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα, πέρασε φυσικά στα ψιλά των πλέον παντελώς ελεγχόμενων ειδήσεων από τα ΜΜΕ. Ποιος θα έλεγε πριν από μερικά χρόνια ότι το ελληνικό κράτος θα κήρυττε τον πόλεμο στην Ρωσία και η τελευταία θα αρνούνταν το γεγονός; Θα τους περνούσαν πάραυτα ζουρλομανδύα.

Και όμως. Η είδηση «ακούστηκε» λες και ανακοινώθηκε η πεζοδρόμηση ενός άνευ σημασίας δρόμου σε μια συνοικία της πρωτεύουσας. Και όμως, η «κανονικότητα» μιας συνεχούς εξαίρεσης, της συνεχούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον, τίποτα δεν μπορεί να εκπλήσσει. Ήδη αρθρογράφοι μιλούν για την προετοιμασία της ελληνικής κοινωνίας για πόλεμο, ήδη μιλούν για την ανάγκη όλοι να ξέρουν τι θα κάνουν, εφ’ όσον πέσουν οι πρώτες βόμβες, να μπορούν να είναι όλοι στην θέση τους γνωρίζοντας πώς πρέπει να αντιδράσουν.

Το δηλητήριο του εθνικισμού χύνεται και πάλι σε μεγάλες δόσεις, μπολιάζοντας εκ νέου έναν κοινωνικό χώρο, καθημαγμένο οικονομικά, ένα κοινωνικό χώρο στον οποίο επιβλήθηκε μόλις λίγο πριν ένας σκληρός εγκλεισμός, με αδιανόητες συνέπειες στην κοινωνική ζωή, αλλά και στον ψυχικό κόσμο πλήθους ανθρώπων.

Η πίεση, λοιπόν, στις δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες θα ενταθεί εκ νέου στον δυσκολότερο χειμώνα, όπως απειλούν οι κυρίαρχοι, από το 1942. Και θα εντείνεται περεταίρω όσο οι κρατούντες δεν αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις, παρατεταμένες και ξεκάθαρες, όσον αφορά έναν άμεσο στόχο. Τον τερματισμό του πολέμου μέσω της εναντίωσης στον εθνικισμό, και βέβαια της ανάδειξης του κράτους σε σωτήρα και θεματοφύλακα των κοινωνικών συμφερόντων. Αυτή ακριβώς η αμφισβήτηση μπορεί να οδηγήσει σε άμεσα ρήγματα και να σαμποτάρει τους διακρατικούς σχεδιασμούς. Όσοι αυταπατώνται ακόμη και σήμερα και αφήνονται ανήμποροι στην κρατική αγκάλη, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι οι κυρίαρχοι βρίσκονται σε μια περίοδο ανταγωνισμού τόσο σοβαρή που δεν αποκλείουν την χρήση και του όποιου εφιαλτικού όπλου που διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους. Μόνο που τότε θα είναι αργά…

Οκτώβρης 2022

Τα θέματα αυτού του φύλλου:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό: ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ; – Η ΧΟΛΥΓΟΝΤΙΑΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

-«ΕΦΥΓΕ» Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

– Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ…

-ΙΡΑΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝIΑ ΤΗΣ MAHSA AMINI ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

-Η «Ξαφνικίτιδα» και άλλες πρόσφατες covid ιστορίες

-Ο σπόρος

-ΝΕΣΤΩΡ ΜΑΧΝΟ: Η ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ (1932)

Βιβλιοδιαδρομές: ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ & ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ. -Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ.

-Μικρά και Μεγάλα: Μπασταρδοκρατία το ΚΚΕ. -Η παράγκα του ψηφοφόρου και η κοινή δημοκρατική του στέγη με την ακροδεξιά. – Τα ρομπότ στη ζωή μας και το ακλόνητο δίκιο
των Λουδιτών. -Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Το μαζικό πείραμα πέτυχε, συνεχίζουμε. -Άλλαξε ο φόβος μα έμεινε ίδιος.

-KAMIA ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΗ…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.