Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Η ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 
 
Η αστυνομική επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες έμοιαζε με υπερπαραγωγή χολυγουντιανής εμπνεύσεως. Πάνοπλοι αστυνομικοί, Εκαμίτες, Οπκε, ασφαλίτες, Ματατζήδες, Δίωξη ναρκωτικών, εισαγγελείς, ίσως και … βατραχάνθρωποι εισέβαλαν σε γειτονιές του Μεντεγίν … συγγνώμη στις φοιτητικές εστίες για να συλλάβουν μια "φαμίλια" αλβανών (που κατηγορείται για ληστείες, φόνους, απαγωγές, ναρκεμπόριο) που… κρύβονταν εδώ και πέντε χρόνια στις εστίες, όπως φυσικά γνώριζαν πολύ καλά στα σαΐνια της ΕΛΑΣ.

Οι ράμπο έσπασαν εκατοντάδες πόρτες της εστίας, τρομοκράτησαν δεκάδες φοιτητές, που έμεναν στα δωμάτια τα οποία κυριολεκτικά διαλύθηκαν, σε πολλούς φοιτητές πέρασαν χειροπέδες για να ελέγξουν τα στοιχεία τους, ενώ εγκλώβισαν, επίσης, αρκετούς στα δωμάτια τους μη επιτρέποντάς τους να βγουν. Δεν παρέλειψαν να εισβάλλουν ακόμη και σε χώρο που στεγάζει πολιτιστικές ομάδες και να αφαιρέσουν υπολογιστή. Το σκηνικό τρόμου επέτειναν οι διαδοχικοί πυροβολισμοί, που έπεφταν στον προαύλιο χώρο.

Φοιτητές κατήγγειλαν ότι από το drone της ΕΛ.ΑΣ. έπαιζε ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο διέταζε τους φοιτητές να μείνουν στα δωμάτιά τους και να μην βιντεοσκοπούν το περιστατικό ή να τραβούν φωτογραφίες. Η επίδειξη δύναμης προβλήθηκε δεόντως στα κανάλια για παραδειγματισμό, όχι μόνο των φοιτητών, αλλά και οιουδήποτε φαντάζεται ότι το κράτος χαμπαριάζει και δεν επιβάλλει την θέλησή του, αλλά και όσων διατηρούσαν επιφυλάξεις για την χρησιμότητα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
 
Γιατί περί αυτού πρόκειται.
 
Δεν θέλετε πανεπιστημιακή αστυνομία; Κανένα πρόβλημα. Μπορούμε και καλύτερα. Για το καλό σας πάντα, για την ασφάλεια σας, για την πάταξη των κακοποιών στοιχείων. Τι είπατε; Τώρα θυμηθήκαμε να «καθαρίσουμε» τις συμμορίες από τις εστίες, για τις οποίες υπεύθυνος είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ; Σιγά μην σας ρωτήσουμε κιόλας.
 
Ακούστε τώρα και το καλύτερο. Λίγο πριν την μεγαλειώδη αστυνομική εφόρμηση οι εστιακοί φοιτητές είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν διάφορα αιτήματα. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, τους προειδοποίησε πως αν δεν τερματίσουν αμέσως τις κινητοποιήσεις τους θα διακοπεί η σίτιση, η ύδρευση ακόμα και η πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όπερ και εγένετο. Πριν μία εβδομάδα οι απειλές της Πρυτανείας πραγματοποιήθηκαν, αναγκάζοντας τους φοιτητές/τριες των εστιών να καταφύγουν στο μέτρο της οργάνωσης συλλογικής κουζίνας προκειμένου να σιτιστούν.
Τελικά, ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μαφιόζοι;

Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.