Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια στον λαό


Να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, για να πάει πλήρως ενημερωμένος στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απευθυνόμενος ευθέως στους Έλληνες. Είπε ότι δεν έχει νέα πρόταση, στο τραπέζι βρίσκονται ήδη οι τελευταίες προτάσεις, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η πρόταση αυτή ετέθη με τη μορφή τελεσιγράφου στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ είπε ότι το πακέτο που προτείνεται από τους θεσμούς δεν περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Θα ήθελα να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει 'ναι' ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα τεθεί υπόψη τους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η πόρτα για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση είναι ανοικτη.

«Ένα 'όχι' θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει 'όχι' στην Ευρώπη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι λέει στον ελληνικό λαό πως δεν πρέπει να αυτοκτονήσει γιατί φοβάται τον θάνατο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν άφησε πολλές φορές να φανεί η ενόχλησή του για τις εξελίξεις -και ειδικά για τη στάση της ελληνικής πλευράς- λέγοντας μάλιστα πως νιώθει προδομένος.

«Είμαι υπέρ μιας Ευρώπης της υπομονετικής αναζήτησης του κοινού συμφέροντος, όχι της αντιπαράθεσης εθνικών συμφερόντων, όχι της αντιπαλότητας εθνικών εγωισμών. Δεν υπάρχει ένα παιχνίδι πόκερ που κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Όλοι κερδίζουμε, όλοι χάνουμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το θέαμα που παρουσίασε η Ευρώπη την προηγούμενη εβδομάδα. Αισθάνομαι προδομένος γιατί δεν ελήφθησαν υπόψη οι πορσωπικές μου προσπάθειες».

Καμία δημοκρατία δεν αξίζει πάνω από κάποια άλλη, κάθε λαός είναι αυθύπαρκτος, πρόσθεσε απαντώντας στο επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης περί εντολής από τον ελληνικό λαό να μην αποδεχθεί σκληρά μέτρα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.