Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Γόπες τσιγάρων που φυτρώνουν και μετατρέπονται σε δέντρα!



Το κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο την υγεία αλλά και το περιβάλλον. Οι γόπες από τα τσιγάρα μολύνουν και θεωρούνται ως ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα διεθνώς.
Εκτιμάται ότι περίπου πέντε τρισεκατομμύρια γόπες επιβαρύνουν το περιβάλλον ετησίως. Γι” αυτό το λόγο πολλές εταιρείες, όπως η ινδική Karma, προσπαθούν να βρουν λύση.


Η Karma κυκλοφόρησε στην αγορά ένα ειδικό φίλτρο τσιγάρου που
περιέχει σπόρους έτσι ώστε οι καπνιστές να μην μολύνουν το περιβάλλον πλέον, αλλά να φυτεύουν ένα δέντρο.



Το φίλτρο είναι κατασκευασμένο από βιοδιασπώμενα υλικά που δεν περιέχουν καθόλου χημικά και είναι έτσι φτιαγμένο για να προστατεύονται οι σπόροι που είναι κρυμμένοι μέσα του.
Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο σχεδιαστής Ben Forman, ο οποίος δημιούργησε ένα φίλτρο, το Cigg Seeds, επίσης βιοδιασπώμενο το οποίο περιέχει σπόρους από αγριολούλουδα. Όταν ο καπνιστής πετά το τσιγάρο του αυτό αρχίζει να αποσυντίθεται, οι σπόροι βγάζουν βλαστό και στη συνέχεια ανθίζουν.
Όμως και οι δύο εταιρείες έχουν δεχθεί κριτική για τα προϊόντα τους. Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι ότι ενθαρρύνουν τους καπνιστές να μολύνουν πετώντας τα αποτσίγαρα τους.



Επίσης αρκετοί ανησυχούν ότι τα προϊόντα αυτά μπορεί να εισάγουν κάποιο νέο είδους φυτού ή δέντρου σε περιβάλλον που δεν πρέπει να αναπτυχθεί.
Ακόμη πιο σημαντικό.
Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί έναν καπνιστή που αποφασίζει να δράσει οικολογικά πετώντας το τσιγάρο του με σκοπό να φυτέψει ένα δένδρο και να κάψει χιλιάδες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.