Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

«Τα συμπληρώματα συνενζύμου Q10 θεωρούνται ένα από τα τρία πιο αξιοσημείωτα επιτεύγματα του 20ου αιώνα.

Πως δρα στο σώμα μας
 
Το συνένζυμο Q10 είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας για να φτιάξει άλλα τρία τουλάχιστον ένζυμα. Έργο τους είναι να μετατρέπουν τη γλυκόζη και το οξυγόνο σε ενέργεια.
Αλλά η παραγωγή ενέργειας δεν είναι το μοναδικό του έργο. Μπορεί να προστατέψει το σώμα από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην πρόληψη και θεραπεία της καρδιοπάθειας, του διαβήτη, της υπέρτασης, της παχυσαρκίας, της περιοδοντικής νόσου και μιας λίστας νευρολογικών παθήσεων.

Πιο αναλυτικά:


Καρδιά
Η καρδιομυοπάθεια έχει χαρακτηριστεί ως ασθένεια έλλειψης Co Q10. Σε μελέτη, το 87% από 126 ασθενείς με καρδιομυοπάθεια έδειξαν σημαντική βελτίωση στη λειτουργία της καρδιάς, χωρίς παρενέργειες, ύστερα από λήψη σε καθημερινή βάση 100mg Co Q10. (Langsjoen P.H. et al. American Journal of Cardiology, 1990 65:521-23)
Όλα τα όργανα με υψηλή ενέργεια χρειάζονται Q10 και το πιο σημαντικό η καρδιά. Μάλιστα στις αρχές του 90, πενήντα μελέτες απ’ όλο τον κόσμο επιβεβαίωσαν την επίδραση του Q10 στην καρδιομυοπάθεια, στην αρρυθμία, στη στεφανιαία νόσο των αρτηριών και στην υπέρταση.
Πολλοί γιατροί σε όλο τον κόσμο συνταγογραφούν τώρα τα συμπληρώματα συνενζύμου Q10 ως ενίσχυση στην πρόληψη των καρδιακών ασθενειών και εμφραγμάτων. Καρδιολόγοι και καρδιοχειρουργοί χορηγούν επίσης το συνένζυμο Q10 στους ασθενείς που ανακτούν από καρδιακά εμφράγματα, ώστε να βοηθήσει στην ανάρρωση και ενδυνάμωση της καρδιάς μετά από χειρουργική επέμβαση.

Υπέρταση
Περισσότερες από μία μελέτες δείχνουν ότι καθημερινή λήψη συμπληρώματος Q10 μειώνει σημαντικά την πίεση του αίματος.

Διαβήτης
Καθημερινή δόση 60mg Co Q10 μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του υψηλού σακχάρου του αίματος. Οι γιατροί Choon Nam, M.D. από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και Janatha Hadgson, PhD από το Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας αναφέρουν ότι το Co Q10 βοηθά τη σταθεροποίηση του ζαχάρου στο αίμα των διαβητικών.

Παχυσαρκία
Χάρη στις ιδιότητές του να αυξάνει το μεταβολισμό και να βελτιώνει την χημική ισορροπία και λειτουργία στο σώμα, το συνένζυμο Q10 χρησιμεύει συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους σε μερικούς ανθρώπους, όταν συνδυάζεται με κατάλληλη διατροφή και καθημερινή άσκηση.
Βοηθά στη χρήση του αποθηκευμένου λίπους ως καυσίμου. Μια μελέτη σε υπέρβαρους ανθρώπους που ακολουθούσαν δίαιτα με λίγες θερμίδες έδειξε ότι όσοι έπαιρναν Co Q10 έχασαν περισσότερα κιλά. Σιγκεκριμένα μετά από πάροδο 2 μηνών αυτοί που λάμβαναν Q10 έχασαν13,5 κιλά, ενώ αυτοί που δεν λάμβαναν έχασαν6 κιλά.

Κόπωση
Το συνένζυμο Q10 επειδή ακριβώς βοηθά να μετατραπεί η τροφή σε ενέργεια είναι ιδανικό συμπλήρωμα για μαραθωνοδρόμους αλλά και σε άτομα με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Αντιοξειδωτικό
Το συνένζυμο Q10 είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην εξουδετέρωση των μορίων που προκαλούν καταστροφή στα κύτταρα του οργανισμού μας, γνωστά ως «ελεύθερες ρίζες».

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΝΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΝΖΥΜΟΥ Q10
Όσο μεγαλώνουμε ο οργανισμός μας κατασκευάζει όλο και μικρότερη ποσότητα Co Q10. Η πτώση της παραγωγής ξεκινάει από την ηλικία των 20 χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το λαμβάνουμε ως συμπλήρωμα διατροφής. Βέβαια το λαμβάνουμε και από ορισμένες τροφές, ωστόσο για να λάβουμε την ελάχιστη ποσότητα θα πρέπει να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες τροφής. Πχ1 κιλό φιστίκια για 30mg Co Q10.

ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
«Ο λόγος για τον οποίο ήταν σχεδόν άγνωστο στην ευρύτερη ιατρική κοινότητα είναι ότι, ως βιολογική ουσία στερείται του αντίστοιχου διπλώματος ευρεσιτεχνίας και, συνεπώς, παραμένει ανεκμετάλλευτη από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Τώρα είναι ευρέως διαθέσιμο, χάρη στους Ιάπωνες επιστήμονες, μέσω των οποίων η παραγωγή συμπληρωμάτων συνενζύμου Q10 έγινε πραγματικότητα.»
«Το άσθμα, η ελκώδης κολίτιδα, η περιοδοντική νόσος, η ινομυαλγία, η κίρρωση του ήπατος, οι δερματικές παθήσεις, ο καταρράκτης, και η πρόωρη γήρανση είναι προβλήματα υγείας που μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση του συνενζύμου Q10. Ο Dr. Cliff Shults, M.D., του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ανέφερε αντιπροσωπευτικά ότι εφαρμογή υψηλής δοσολογίας του συνενζύμου Q10 μπορεί να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα σε ασθενείς της νόσου του Parkinson. Ο Dr. Flint Beal, M.D., από το Πανεπιστήμιο του Κόρνελ στις ΗΠΑ, αναφέρει πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά τη λήψη του συνενζύμου Q10 από ασθενείς που έπασχαν από τη νόσο του Huntington.»
«Καλά νέα για τους διαβητικούς αναγγέλθηκαν από τους γιατρούς Choon Nam, M.D., από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και Janatha Hadgson, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Και οι δύο αναφέρονται στο γεγονός ότι το συνένζυμο Q10 βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα των διαβητικών.»
«Σε ασθενείς που πάσχουν από υπέρταση, το συνένζυμο Q10 βοήθησε στη βελτίωση της ενδοθηλιακής λειτουργίας, κατευνάζοντας και διαστέλλοντας τις αρτηρίες, ώστε η αρτηριακή πίεση να καταφέρει να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα. Άλλες μελέτες αποκάλυψαν τη χρησιμότητα του συνενζύμου Q10 στην περίπτωση καρδιακής ανεπάρκειας που προκαλεί περιφερική διακοπή, στο χρόνο ανάρρωσης από καρδιακή προσβολή, και στην ανακούφιση της στηθάγχης.»
« (σχετικά με την US Patent 4929437), οι Merck & Co. απέδειξαν ότι, φάρμακα που περιέχουν στατίνη μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στο συκώτι. Αυτή η καταστροφή συμβαίνει καθώς τα φάρμακα καταστρέφουν το υπάρχον συνένζυμο Q10.»
 
«Ο αποδέκτης του Βραβείου Νόμπελ Dr. Michael S. Brown, M.D., απέδειξε ότι τα φάρμακα στατίνης καταστρέφουν το υπάρχον (φυσικά παραγόμενο) συνένζυμο Q10 και προκαλούν μυϊκούς πόνους, αδυναμία και μυοπάθεια. »
«Μια ενθαρρυντική είδηση  ήταν η δήλωση της Dr. Julian Whitaker, M.D., ότι απαίτησε νομικά από το FDA (US Food & Drug Administration) να περιλαμβάνεται κάποια σημείωση στα φάρμακα, στην οποία να αναφέρεται ότι εμποδίζουν την παραγωγή του συνενζύμου Q10 και θέτουν τον ασθενή σε κίνδυνο. Οι κίνδυνοι αυτοί περιλαμβάνουν πιθανά ηπατικά προβλήματα, μυοπάθεια, καρδιοπάθεια και καρδιακή ανεπάρκεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.