Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS KAI SITES ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ "ΣΚΟΤΑΔΙ".


Ανοίγει ο δρόμος για ιστολόγια δυο ταχυτήτων που στην ουσία οι κρατικές διαφημίσεις (οι οποίες συνήθως είναι και κουβαρντάδικες, δημόσιο χρήμα γαρ) θα καταλήγουν στις τσέπες των δημοσιογράφων των οποίων τα κανάλια που εργάζονται, υποτίθεται πως θα τα κυνηγήσει η κυβέρνηση. Ενώ παράλληλα, αυτοί οι ίδιοι δημοσιογράφοι (οι υπάλληλοί τους έστω), θα ενημερώνουν κατά το δοκούν την κοινή γνώμη σχετικά με το τι λέει ο ξένος τύπος, υπό την χρηματοδότηση και την εποπτεία μιας δημόσιας υπηρεσίας!

Και εδώ δημιουργείται ένα ακόμα ζήτημα, καθώς τα αδέσμευτα blogs θα δίνουν και αυτά ενημέρωση η οποία προφανώς τις περισσότερες φορές θα είναι διαφορετική από αυτή που θα δίνουν τα "έννομα" κρατικά επιχορηγούμενα blogs/ιστολόγια. Και τι θα συμβεί τότε;
Θα εφαρμοστεί η καταστολή και η φίμωση, με το γράμμα του νόμου; Επειδή αν συμβεί αυτό - που θα συμβεί σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις - είδαμε πιο πάνω μια πρόσφατη περίπτωση, και σίγουρα υπάρχουν αρκετές ενδεικτικές και στο παρελθόν, οδηγούμαστε σε πλήρως ελεγχόμενη "πληροφόρηση" και την μεγαλύτερη καταστολή της ελευθεροστομίας.

Κύριε Παππά. Νίκο, να σου θυμίσω πως πλέον, δεν μιλάς σε μαθητές σαν γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, αλλά απευθύνεσαι σε πολίτες μιας δεινοπαθούσας κοινωνίας από μέτρα που πήρατε εσύ και οι προηγούμενοι ομόλογοί σας. Το δε χειρότερο όλων όμως, είναι πως εσείς λέτε, ότι είσαστε και αριστεροί, τρομάρα σας. Να σου θυμίσω Νίκο μου, πως από το 2014 η χώρα που το παίζεις σωτήρας, βρισκεται στην 100η θέση της ελευθερίας τύπου και μάλλον αυτήν την στιγμή, έχει κυλήσει ακόμα πιο κάτω. Να σου θυμίσω ακόμα πως η χώρα έχει πιάσει πάτο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Και η ειρωνεία είναι πως αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά αποτελούν στοιχεία διεθνών οργανισμών, όπως η RSF (Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα), αλλά και οι εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (ΗΠΑ).

Και όσον αφορά το διαδίκτυο συγκεκριμένα, είσαστε παντελώς άσχετοι γα να εφαρμόσετε το οτιδήποτε. Το διαδίκτυο Νικόλα, υπάρχει από όταν εσύ κατουρούσες τις πάνες σου.
Το να σου μιλήσω για το διαδίκτυο και την ομότιμη παραγωγή, θα είναι άσκοπο, καθώς αμφιβάλλω αν θα καταλάβεις λέξη από τα όσα θα αναφέρω.

Το Ίντερνετ είναι διαφορετικό, Νίκο. Μα αυτό προφανώς το ξέρεις. Προφανώς οι σύμβουλοί σου θα σου έχουν εξηγήσει πως το Ίντερνετ είναι μια «μιντιακή» αυτοκρατορία-τσέπης. Πως το διαδίκτυο αλλάζει τις παραδοσιακές δομές των μέσων ενημέρωσης, καταργώντας τα σύνορα και τα ολιγοπώλιά τους. Η δημοσίευση και η διάδοση του περιεχομένου δεν συνδέονται πλέον με μεγάλες επενδύσεις. Η ουσία της δημοσιογραφίας απαλλάσσεται - ευτυχώς - από τον διαμεσολαβητικό της ρόλο. Το μοναδικό κριτήριο που διαχωρίζει την δημοσιογραφία από την απλή δημοσίευση είναι μόνο η δημοσιογραφική ποιότητα.
Πως το ίντερνετ είναι η κοινωνία μας και η κοινωνία μας είναι το Ίντερνετ, πως το ίντερνετ είναι ο θρίαμβος της πληροφορίας και πως το Ίντερνετ αλλάζει και προάγει την δημοσιογραφία.

Ήδη η κάθε κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πολιορκητικός κριός του πλήθους, είναι τα Κοινά της Πληροφορίας και αυτά προάγονται και αναδεικνύονται στο διαδίκτυο. Η κάθε εξουσία γνωρίζει για την Τεχνολογία και την σημασία της στην Κοινωνία και αυτό είναι αγκάθι για τις κυβερνήσεις, καθώς η διαμόρφωση της τεχνολογίας αποτελεί και ένα κρίσιμο πεδίο πάλης, ακόμα και μια κοινωνική αλλαγή. Και γι' αυτό ακριβώς, επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία, το διαδίκτυο, ως μια μηχανή ελέγχου.
Λες και δεν γνωρίζεις πως η επέλαση των έντυπων ΜΜΕ στο Διαδίκτυο, οδηγεί στην φτήνια της Πληροφορίας. Ή μάλλον, το γνωρίζεις πολύ καλά και έτσι ακριβώς κομμένο και ραμμένο είναι το νομοθέτημα που ετοιμάζετε.
Θες τώρα δηλαδή, να μας πεις, ότι δεν σ' έχουν ενημερώσει για το QUANTUM; Πως όλα αυτά που πάτε να εφαρμόσετε, δεν γνωρίζεις πως πρόκειται για τον τρόπο που οι κυβερνήσεις χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο ως όπλο; Επειδή με όλα αυτά που βλέπουμε πως έχετε την πρόθεση να κάνετε, το μόνο συμπέρασμα είναι αυτό.

Κοίτα λοιπόν, Νικόλα και διάβασε καλά αυτό: Είναι η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Διαδικτύου. Φτιαγμένη και δημιουργημένη από ελεύθερους ανθρώπους. Από ανθρώπους που οι γαμημένες κυβερνήσεις, τους έχουν σαπίσει σε φυλακές ή τους έχουν "αυτοκτονήσει".
Να θυμάσαι, να θυμάστε όλοι σας, πως εδώ, στο διαδίκτυο, δεν έχουμε καμία εκλεγμένη κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να έχουμε ποτέ, γι’ αυτό απευθύνομαι σε σας με μόνη την δικαιοδοσία, με την οποία μιλά πάντα η ελευθερία. Κηρύσσω λοιπόν ότι ο παγκόσμιος κοινωνικός χώρος που δομούμε είναι από φυσικού του ανεξάρτητος από τις τυραννίες που επιδιώκετε να μας επιβάλλετε. Δεν έχετε κανένα ηθικό δικαίωμα να μας κυβερνάτε, ούτε κατέχετε κάποιες μεθόδους επιβολής, για τις οποίες έχουμε βάσιμους λόγους να φοβόμαστε.
Η παγκόσμια διακίνηση σκέψης δεν χρειάζεται πλέον ούτε τις βιομηχανίες σας, ούτε τα χρηματοδοτούμενα από επιχειρηματίες και τράπεζες ΜΜΕ για να ευδοκιμήσει. Να γνωρίζετε πως αυτά τα αυξανόμενα εχθρικά και αποικιοκρατικά μέτρα, μας τοποθετούν στην ίδια θέση με παρελθόντες εραστές της ελευθερίας και της αυτονομίας, που έπρεπε να απορρίψουν την κυριαρχία μακρινών, ανίδεων εξουσιών. Οφείλουμε να κάνουμε τους εικονικούς εαυτούς μας να αναπτύξουν ανοσία στην εξουσίασή σας, ακόμη και αν οι φυσικές μας υπάρξεις συνεχίζουν να υποκύπτουν στον νόμο σας. Θα απλωθούμε σε όλον τον πλανήτη έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να συλλάβει τις σκέψεις μας.
Θα δομήσουμε έναν πολιτισμό του νου στον κυβερνοχώρο. Ας είναι πιο ανθρώπινος και δίκαιος από τον κόσμο που έχουν μέχρι τώρα φτιάξει οι κυβερνήσεις σας.


 http://osarena.net/kyvernisi-afisoyme-toys-kanalarhes-kai-pidixoyme-diadiktyo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.