Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Je suis Γιάνης


Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
Νάρκισσος, εγωκεντρικός, δραχμολάγνος, απατεώνας είναι μόνο λίγα από τα επίθετα με τα οποία τα ΜΜΕ κοσμούν καθημερινά τον Βαρουφάκη. Δανειζόμενος τα λόγια του από τη δήλωση παραίτησης του είναι τιμή να σε χλευάζουν τέτοιοι άνθρωποι.
Μέχρι και τη συνθηκολόγηση του Τσίπρα για το τρίτο μνημόνιο, ήταν κι εκείνος ένας τέτοιος -πάντα για τα συστημικά ΜΜΕ- αλλά τώρα είναι «ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ».


Η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη κρύβει όλη την απέχθεια των ΜΜΕ και των ιδιοκτητών τους να εφαρμοστεί μια διαφορετική πολιτική στην Ελλάδα, προσπαθώντας να αποδομήσουν και να στείλουν σε ειδικό δικαστήριο έναν (πρώην) υπουργό οικονομικών που έκανε το πιο απλό πράγμα, να έχει ένα δεύτερο σχέδιο σε περίπτωση που η χώρα έβγαινε εκτός ευρωζώνης.

Προσοχή μιλάμε για έξοδο από την ευρωζώνη και όχι από την Ευρώπη όπως λένε κάθε μέρα τα παπαγαλάκια. Έξοδο από την Ευρώπη θα είχαμε αν γινόταν ένας σεισμός ανάλογος με εκείνον που χώρισε την Ευρασία πριν χιλιάδες χρόνια.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους και να καθυποτάξουν κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, αλλά τρελαίνομαι με απλούς ανθρώπους που συντάσσονται με τις ύβρεις των καναλιών προς τον Βαρουφάκη.
Όταν την επομένη του δημοψηφίσματος παραιτήθηκε ο Γιάνης, γύρισα και είπα στους γονείς μου ότι μόλις τότε είχε υπογραφεί το μνημόνιο, αλλά εκείνοι, μη δεχόμενοι ακόμα την ήττα, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.
25 μέρες αργότερα φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Γιάνη Βαρουφάκης ήταν αυτός που κρατούσε όρθια την κυβέρνηση και έκρυβε το μνημονιακό/πασοκικό/νεοφιλελεύθερο της πρόσωπο.
Δέχτηκε να γίνει ο σάκος του μποξ για να μείνει στο απυρόβλητο ο Τσίπρας και μετά από έξι μήνες ο δεύτερος τον έχει αφήσει βορά στα δόντια των ολιγαρχών.
Φίλοι του είναι πλέον, επομένως θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πολλά.
Είναι φανερό πλέον πως το άστρο του Βαρουφάκη είναι πιο λαμπερό από του Τσίπρα και γι” αυτό προσπαθούν να το σβήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Τις τελευταίες μέρες ο Βαρουφάκης μιλάει παντού, ξεγυμνώνοντας την ευρωμαφία και πώς η Γερμανία επιβάλει την ηγεμονία, και από την άλλη ο Τσίπρας φέρνει το τρίτο μνημόνιο που ενισχύει αυτή την ηγεμονία.
Η προσωπική πολιτική που ακολουθεί αυτόν τον καιρό ο Βαρουφάκης προσωπικά μου δείχνει ότι στρέφεται γύρω από το «Τσίπρα θα σε γ@μησω επειδή είμαι νάρκισσος και εγωπαθής, όπως με κατηγορούν οι φίλοι σου οι ολιγάρχες».
Εξάλλου, σε επίπεδο τεχνογνωσίας ο Τσίπρας δεν έχει ούτε το 1/10 του Βαρουφάκη για να μπορέσει να του αντιταχθεί με λογικά (οικονομικά) επιχειρήματα μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού.
Ο Γιάνης αποτυπώνει μια -έστω και μικρή- αντίσταση στην γερμανική κηδεμονία και δεν είναι τυχαίο ότι ήταν στη μεριά των χαρούμενων τη νύχτα των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.
Νιώθω ότι τον Βαρουφάκη δεν τον φοβούνται τα συστημικά ΜΜΕ αλλά ο ίδιος ο Τσίπρας που, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του, ξέρει ότι αυτή η προσωπική πολιτική μπορεί να τον οδηγήσει στην ίδρυση δικού του πολιτικού κόμματος στο οποίο θα στραφούν όλοι οι απογοητευμένοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξάλλου, το άστρο ο Βαρουφάκη λάμπει ακόμα και θα συνεχίσει να λάμπει για πολύ καιρό.
Γι” αυτόν τον χτυπάνε αλύπητα οι ολιγάρχες, υπό την ανοχή του Τσίπρα.
Τώρα που βρήκαν τον yes man πρωθυπουργό, δεν θέλουν ισχυρό πρόσωπο απέναντι του, ειδικά όταν σε επίπεδο γνώσεων ο yes man είναι έτη φωτός πίσω.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα τα στελέχη της ΝΔ θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Τσίπρα.
Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μεσσίας ή ο σωτήρας της χώρας, εξάλλου αυτό το μοντέλο ανάθεσης έχει δείξει ότι δεν λειτουργεί, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένας επιστήμονας -γιατί πολιτικός δεν είναι αν λάβουμε υπόψιν το πως νοείται σήμερα ο πολιτικός- που κατέβαλε όλες τις προσπάθειες για να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των μνημονίων και της ανατροφοδοτούμενης κρίσης και ύφεσης.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης «γλεντάει» όλα τα ΜΜΕ δείχνοντας τη γύμνια μιας ολόκληρης κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Ζω για τη στιγμή που θα κάνει δικό του κόμμα, θα κάτσει απέναντι στον Τσίπρα και θα του κάνει τα μαθήματα οικονομικών που έκανε στους τεχνοκράτες πολιτικούς των Βρυξελλών.
Θα φανεί τόσο μικρός ο Τσίπρας που και ο τελευταίος υποστηρικτής του θα καταλάβει πως έχει μεταλλαχθεί η πρωθυπουργάρα των ολιγαρχών.
Οι ολιγάρχες που βλέποντας ότι θα μπορούσε να αναδειχθεί ένας πολιτικός απέναντι στον Τσίπρα προσπαθούν να τον προστατέψουν ακριβώς για να κρύψουν την γύμνια του.
Γι” αυτά και γι” άλλα πολλά, Je suis Γιάνης.
Φίλιππος Χ.

Υ.Γ. Γράφοντας αυτό το κείμενο έβλεπα την ομιλία του Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και ειλικρινά αναρωτήθηκα πως γίνεται κάποιοι που τον στήριξαν μετά το 2012 να επιμένουν ότι πρόκειται για τον ίδιο Τσίπρα. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την ίδια ρητορική με τους προηγούμενους «δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση που θα ήταν βιώσιμη και αναγκάστηκα να συμφωνήσω σε μνημόνιο». Δηλαδή το μνημόνιο είναι βιώσιμο;

Υ.Γ.2 Θα ήθελα να ξέρω, όσοι συντάσσονται με τις ύβρεις των καναλιών προς τον Βαρουφάκη (για το Σχέδιο Β) εκείνοι δεν έχουν ένα εναλλακτικό πλάνο για τα οικονομικά του σπιτιού τους σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά; Όταν κάτι πηγαίνει άσχημα συνεχίζουν να το κάνουν χειρότερο για να μη ξεφύγουν από την υπάρχουσα κατάσταση;

Υ.Γ.3 Γιάνη Βαρουφάκη μη σταματάς να τους «γλεντάς».

(Αγαπητέ φίλε, εγώ διαφωνώ σε πολλά με τον Βαρουφάκη αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως, αυτή τη στιγμή, είναι το μόνο λαμπερό πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Βαρουφάκης δεν είναι πολιτικός. Αλλά είναι όπως θα έπρεπε να είναι όλοι οι πολιτικοί. Δεν θα αφήσουμε να φάνε τον Βαρουφάκη οι ολιγάρχες, το Μέγαρο Μαξίμου, οι Πασοκοποταμονεοδημοκράτες και οι «εταίροι». Δεν χρειάζεται καν να συμπαθείς τον Βαρουφάκη, ή να συμφωνείς μαζί του, για να τον στηρίξεις αυτή τη στιγμή. Αν και δεν μοιάζει να έχει ανάγκη από στήριξη. Τα καταφέρνει πολύ καλά και μόνος του. Είναι παίκτης. Να είστε καλά.)

pitsirikos,net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.