Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)


Έκτακτο, ανοιχτό συνέδριο το Σεπτέμβρη «που θα απαντήσει στα στρατηγικά ερωτήματα για την τακτική μας», πρότεινε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατέθεσε εναλλακτικά πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή επί της άποψης που θεωρεί ότι «υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο που περνάει μέσα από την ακύρωση της συμφωνίας και ότι υπήρχε εναλλακτική τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου». Επισήμανε παράλληλα πως πρέπει να σταματήσει ο δυισμός στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.



Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τις διαφορετικές εκτιμήσεις αλλά κόμμα σημαίνει πέρα από δημοκρατία και σεβασμός στις αποφάσεις των μελών, σημαίνει και αναγνώριση ότι όλοι μας πέρα από τις διαφωνίες παλεύουμε για ένα κοινό στόχο, για αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό μετασχηματισμό. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν κάποιοι να αξιοποιούν τις ψήφους άλλων κομμάτων για να αποφεύγουν την ευθύνη και την ίδια στιγμή να λένε ότι στηρίζουν την κυβέρνηση.

 Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είτε υποστηρίζεται από αριστερούς βουλευτές είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές, επειδή κατά τη γνώμη τους έπαψε να είναι αριστερή.

Με ειλικρίνεια και αίσθημα συντροφικότητας, μπορούμε ακόμη και στη πιο μεγάλη διαφωνία να βρούμε τις σωστές λύσεις για το λαό και το τόπο, για την αριστερά και το ηθικό φορτίο των αγώνων που κουβαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.