Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Μην αφήνετε κανέναν να φιλά το νεογέννητο μωρό σας

 
Η Κλερ Χέντερσον από το Ντόνκαστερ του Ηνωμένου Βασιλείου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους νέους γονείς, με αφορμή την τραγική περιπέτεια που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή στη νεογέννητη κόρη της Μπρουκ.
Η Μπρουκ νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες και κινδύνευσε να υποστεί σοβαρές βλάβες στο συκώτι και τον εγκέφαλο. Η Κλερ δημοσίευσε λίγα λόγια για την περιπέτεια της Μπρουκ στο Facebook, με στόχο να προειδοποιήσει και άλλες νέες μητέρες για τους κινδύνους που απειλούν τα μωρά τους.
 
Αιτία για τη νοσηλεία της Μπρουκ ήταν η λοίμωξη από έρπη, συγκεκριμένα το στέλεχος του ιού που προκαλεί τον επιχείλιο έρπη (HSV-1).

tilestwra.com | Μία μητέρα προειδοποιεί γιατί απαγορεύεται να φιλήσει κάποιος το νεογέννητο μωρό σας!




 










«Σας παρακαλώ μοιραστείτε το με κάθε νέα μητέρα και έγκυο που γνωρίζετε. Ο επιχείλιος έρπης μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρος για ένα μωρό», γράφει το μήνυμα της Κλερ. «Μέχρι την ηλικία των 3 μηνών, ο οργανισμός του μωρού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον έρπη. Εάν κολλήσει ένα μωρό μπορεί να προκύψουν βλάβες στο συκώτι και τον εγκέφαλο και το μωρό να χάσει τη ζωή του.»
 
Ευτυχώς η Κλερ παρατήρησε εγκαίρως τα ανησυχητικά σημάδια στο πρόσωπο της μικρής Μπρουκ και πήγε αμέσως το μωρό της στα Επείγοντα.
Ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει εμφανή σημάδια γύρω από το στόμα, μπορεί η επαφή με το στόμα του μωρού να οδηγήσει σε λοίμωξη. Σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού (περίπου 85%) εκτιμάται ότι είναι φορέας του ιού. «Εάν κάποιος έχει εμφανίσει επιχείλιο έρπη, ζητήστε του να μείνει μακριά από το μωρό μέχρι να φύγει», προτρέπει η Κλερ.
 
Μεγάλη μερίδα του ενήλικου πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον απλό έρπη (HSV) χωρίς να αντιμετωπίσει ποτέ κανέναν κίνδυνο, όμως ο ιός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τα μωρά, λόγω του αδύναμου ανοσοποιητικού τους. Τα μωρά που διανύουν τις πρώτες έξι εβδομάδες της ζωής τους είναι αυτά που κινδυνεύουν περισσότερο.
 
Το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιών συνιστά να αποφεύγουν την άμεση επαφή με μωρά άτομα που έχουν εμφανίσει επιχείλιο έρπη ή εκδηλώνουν τα πρώτα σημάδια κρίσης έρπη, καθώς ο HSV μεταδίδεται πιο εύκολα όταν υπάρχει κάποιο μικρό άνοιγμα στο δέρμα.
 
onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.