Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Το μνημόνιο 3, φαρμακι για τα χαμηλα εισοδηματα...


Αναγορεύει σε «μεσαία τάξη» όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, δηλαδή 1.500 ευρώ το μήνα (αυτοί, προ κρίσης, θεωρούνταν ότι μόλις και κάλυπταν το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης).
Αυτή η κατηγορία πολιτών καλείται πλέον να καταβάλει νέους εξαντλητικούς φόρους για να εξοικονομηθούν 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ωστόσο, δεν θα έχουν καλύτερη μεταχείριση και ακόμα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς πολίτες με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ δεν θα πληρώνουν φόρο, αλλά αν έχουν εισόδημα 9.001 ευρώ, θα καταβάλλουν φόρο 2.100 ευρώ! Πλέον, φτωχός θωρείσαι αν είσαι άστεγος, ή σιτίζεσαι στα λαϊκά συσσίτια. Αν έχεις έστω κι ένα μικρό εισόδημα, μπάινεις στο στόχαστρο της εφορίας.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του τρίτου μνημόνιο και γίνεται πλέον ξεκάθαρο ποιους εννοούσαν "έχοντες" οι επιτελείς της κυβέρνησης, όταν, προεκλογικώς, υπόσχονταν "δικαιότερη κατανομή των βαρών".

Και φυσικά, με αυτή τη φιλοσοφία, το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθούν κατά πολύ οι νεόπτωχοι, όπως έγινε και με τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Φυσικά, όποιος έχει μηδενικό εισόδημα λόγω ανεργίας, είναι λογικό να θεωρεί «προνομιούχο» αυτόν που παίρνει έστω και 500 ευρώ το μήνα.


Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ
ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ.
ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....

lolek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.