Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μυστήριο σε βιτρίνα στο Μεξικό: Koύκλα ή πτώμα;



Στο Μεξικό, στην περιοχή Chihuahua, υπάρχει ένα μαγαζί με νυφικά που είναι πολύ διάσημο, για έναν σοκαριστικό λόγο.
Συνήθως ο κόσμος πηγαίνει στα γνωστά καταστήματα νυφικών για τα κομψά και ιδιαίτερα φορέματα που μπορεί να βρει εκεί, όμως οι άνθρωποι στο Μεξικό πηγαίνουν στο εν λόγω μαγαζί κυρίως για να δουν τις κούκλες που φορούν τα νυφικά, και μάλιστα το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στην κούκλα που ακολουθεί παρακάτω.


 
Τα τελευταία 75 χρόνια η κούκλα αυτή δεν έχει φύγει από τη θέση της βιτρίνας, με τους ντόπιους να υποστηρίζουν πως είναι… πτώμα! Ίσως ο παραπάνω ισχυρισμός να σας ακούγεται παράξενος, όμως όταν δείτε τις φωτογραφίες, θα συμφωνήσετε πως αυτή η κούκλα δείχνει πολύ ρεαλιστική.

Το όνομά της είναι «La Pascualita» και προέρχεται από το όνομα της ιδιοκτήτριας της επιχείρησης, που ήταν Pascuala Esparza.
Μετά την εμφάνιση της Pascualita στη βιτρίνα, οι ντόπιοι υποπτεύονταν πως ήταν το πτώμα της κόρης της, η οποία πέθανε την ημέρα του γάμου της από το τσίμπημα μια αράχνης και έκτοτε το όνομά της έχει χαθεί από την ιστορία.


Αν και η Pascuala αρνήθηκε τις παραπάνω εικασίες, οι φήμες δεν σταμάτησαν να κυκλοφορούν. Μαρτυρίες διάφορων ανθρώπων λένε ότι η κούκλα αλλάζει θέσεις στη βιτρίνα και ότι τα μάτια της ακολουθούν τους πελάτες μέσα στο μαγαζί. Συχνά, βέβαια, της αλλάζουν τα νυφικά που φορά, όμως επιτρέπεται μόνον ο ιδιοκτήτης και κάποιοι έμπιστοί του υπάλληλοι να την ακουμπούν.


Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν την Pascualita αγία και προσεύχονται σε αυτήν, αφήνοντάς της δώρα στο μαγαζί. Βέβαια, δεν πιστεύουν όλοι πως πρόκειται για πτώμα, καθώς υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό κέρινο ομοίωμα.


perierga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.