Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 10% ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Μειώσεις έως και 10% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει από τις αρχές του 2016.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2016 οι αλλαγές στο Δημόσιο που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.

Στο υπουργείο γίνεται μπαράζ συσκέψεων προκειμένου το πρώτο νομοσχέδιο να αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το Έθνος.

Από τις βασικότερες αλλαγές είναι το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο στο οποίο προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια που εντάσσονται οι δικαστικοί λειτουργοί, το προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ, οι καθηγητές ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, το προσωπικό ΚΕΠΕ, οι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, οι μουσικοί και οι ένστολοι στην ΕΛ.ΑΣ., στο Λιμενικό και στις ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό προτείνεται ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό. Η ενσωμάτωση αυτή αναμένεται να φέρει αύξηση των βασικών αποδοχών, αλλά μειώσεις στο σύνολο των αποδοχών από 10% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Προβλέπεται, επίσης, μείωση των αποδοχών σε βουλευτές, γενικούς γραμματείς και αιρετούς στην Αυτοδιοίκηση. Στόχος είναι, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η εξοικονόμηση πόρων αλλά και να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι οι περικοπές ξεκινούν από τα υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

Στις σαρωτικές αλλαγές περιλαμβάνεται και νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων και επιλογής προϊσταμένων. Το σχέδιο περιλαμβάνει «βαθμολόγηση» των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους, αλλά και αξιολόγηση των υπηρεσιών από την κοινωνία.

Μέχρι το τέλος το έτους, επίσης θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Θα λειτουργήσει Μητρώο Δημοσίων Υπαλλήλων με βάση τα προσόντα και το καθηκοντολόγιο, ενώ θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. 

 in.gr

Επιλογή φωτο
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.