Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΟΙ «ΔΙΑΡΡΟΕΣ» ΤΟΥ WIKI LEAKS ΚΑΙ Η «ΑΔΥΝΑΜΙΑ» ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…


Οι New York Times, λίγο μετά τις επιθέσεις της 11/9 «αποκάλυψαν» ότι ο Λευκός Οίκος επρόκειτο να καταθέσει το νομοσχέδιο εντός του έτους, το οποίο θα προέβλεπε υποχρεωτική απόκτηση εκ μέρους των παρόχων Διαδικτύου εξοπλισμού που θα επιτρέπει την άμεση έναρξη παρακολουθήσεων, όταν τους ζητείται.

Μ’ άλλα λόγια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπηρεσίες κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, όπως το BlackBerry, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, υπηρεσίες επικοινωνίας όπως το Skype και εφαρμογές instant messaging (MSN, Yahoo, AOL κ.λπ.) θα βρίσκονταν και επισήμως στο μικροσκόπιο των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελούσε απλά την νομιμοποίηση μιας πραγματικής επέλασης που ακολούθησε από την πλευρά των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση και καταγραφή κυριολεκτικά ότι «κινούνταν» στο Διαδίκτυο. Η αφορμή είχε δωθεί. Η ευκαιρία ήταν πολύ μεγάλη για να μην αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο, αφού η κοινωνική νομιμοποίηση φαινόταν κατ’ αρχάς δεδομένη, δηλαδή η διάθεση μεγάλων τμημάτων του παγκόσμιου πληθυσμού να συναινέσουν ή έστω να μην αντιδράσουν στα Οργουελιανά νέα μέτρα ασφαλείας.

Κάτι ανάλογο πράττει αυτή την στιγμή και το καθεστώς Τσίπρα. Πρώτα νομιμοποιεί τις λεγόμενες παράνομες υποκλοπές που αφορούν τις λίστες φοροδιαφυγής, αφού θεωρήθηκε, βέβαιο, ότι είτε οι αντιδράσεις θα είναι μηδενικές είτε εκείνοι που θα διαφωνήσουν θα χαρακτηριστούν υπερασπιστές των «λαμόγιων» που φοροδιαφεύγουν ή ξεπλένουν «μαύρο» χρήμα.

Έτσι το ζήτημα της «παράνομης» παρακολούθησης περνάει σε δεύτερη μοίρα και χάνεται, εξαφανίζεται από το προσκήνιο. Και για να μην παρεξηγηθούμε δεν υποστηρίζουμε τις «νόμιμες» παρακολουθήσεις, ούτε βέβαια είμαστε υπέρμαχοι της νομιμότητας, της διαφάνειας και του θεσμικού ελέγχου των «εξαίρετων» αυτών ευαγών ιδρυμάτων ή αλλιώς των μυστικών υπηρεσιών και των διαφόρων πλοκαμιών τους.

Αυτό που τονίζουμε είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο: ο ολοένα και ασφυκτικότερος έλεγχος, με κάθε μέσο επιβάλλεται με μεγαλύτερη άνεση όταν μας πείθουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, ότι πρέπει να μην δυσανασχετούμε με την ιδέα ότι εν δυνάμει παρακολουθείται κάθε μας κίνηση, κάθε μας συνομιλία, κοινωνική συναναστροφή ή οικονομική δραστηριότητα αφού στην «ίδια» μοίρα μ’ εμάς μπορεί να βρεθούν ακόμη και οι πιο οικονομικά ισχυροί.

Οι «διαρροές» του Wikileaks είναι απλά μια ακόμη «βρώμικη» υπόθεση των μυστικών υπηρεσιών, αφού και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει –λόγω της πρεμούρας του καθεστώτος Τσίπρα να τις αξιοποιήσει επικοινωνιακά– ότι όχι μόνο γνώριζαν για τις «εξελίξεις» οι ίδιοι, αλλά και εκείνα τα τμήματα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ των «εταίρων» στοχεύουν και έχουν συμφωνήσει σε μια συγκεκριμένα εκδοχή τόσο της θέσης του ΔΝΤ στην «συνέχεια» όσο και στο χρονοδιάγραμμα της.

Βέβαια, τα «μαγικά» κόλπα των μυστικών υπηρεσιών είναι σίγουρο ότι θα τα βρουν μπροστά τους οι αριστεροί «χρήστες» και θαυμαστές των δυνατοτήτων των μηχανισμών τους και τότε είναι που πραγματικά θα γελάσει και το παρδαλότερον των εριφίων…
Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

https://anarchypress.wordpress.com/2016/04/03/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-wiki-leaks-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)