Τελευταίες Αναρτήσεις

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Δικαστική απόφαση σταθμός δικαιώνει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών


Μετά από προσφυγή του Αλέξανδρου Π. και με βασικό μάρτυρα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε μια απόφαση σταθμό.

Ο Αλέξανδρος Π. προσέφυγε στο δικαστήριο, ζητώντας να κριθεί παράνομος ο ”άγονος”, δήθεν, πλειστηριασμός που πραγματοποιήθηκε, τάχα, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, μια μέρα που αποδεδειγμένα, όπως βεβαίωσε με την μαρτυρία του στο δικαστήριο ο Παν. Λαφαζάνης, το Ειρηνοδικείο τελούσε υπό κατάληψη από τα μέλη και τις συλλογικότητες που αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών.


Ο Αλέξανδρος Π. επιδίωκε ο πλειστηριασμός να θεωρηθεί παράνομος και επομένως να κριθεί ως μη γενόμενος και όχι ότι πραγματοποιήθηκε και κρίθηκε άγονος επειδή δεν υπήρχαν προσφορές, διότι αυτό το τελευταίο θα είχε ως συνέπεια να μειωθεί σημαντικά το τίμημα του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου του στον επόμενο πλειστηριασμό, τακτική που συχνότατα ακολουθούν τα διάφορα ”κοράκια” για να πάρουν ”κοψοχρονιά” τα ακίνητα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο, με την απόφαση σταθμό που προαναφέραμε δικαίωσε τον Αλέξανδρο Π. και έκρινε ότι δεν μπορεί να είναι νόμιμοι, αντίθετα είναι παράνομοι, οι δήθεν πλειστηριασμοί που φέρονται να πραγματοποιούνται σε μέρες καταλήψεων του Ειρηνοδικείου από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών!

Συγκεκριμένα με μια απόφαση (4705/2017) κόλαφο για τις τράπεζες και την ηγεσία των συμβολαιογραφικών συλλόγων το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) έκρινε ότι η παρουσία του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία εμποδίζει τη νόμιμη διενέργεια του πλειστηριασμού και την προσέλευση πλειοδοτών. Κατ’ουσίαν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας που ματαιώνει τον πλειστηριασμό. Απέρριψε συνεπώς αίτημα της τράπεζας Πειραιώς για επανάληψη πλειστηριασμού με μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς.

Με αυτό τον τρόπο το Πρωτοδικείο αφενός βάζει φραγμό στα παιχνίδια τραπεζών και συμβολαιογράφων να ξεπουλάν τα ακίνητα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές, αφετέρου αδειάζει πλήρως τις ηγεσίες των συμβολαιογραφικών συλλόγων που είχαν δώσει κατεύθυνση να πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί εκτός των αιθουσών του Ειρηνοδικείου. Αναδεικνύεται έτσι και το μέγεθος της παρανομίας όσων συμβολαιογράφων πραγματοποίησαν ή επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς στα κυλικεία, τους διαδρόμους, ακόμα και στις τουαλέτες του Ειρηνοδικείου, σε μέρη δηλαδή που δεν θα ήταν δυνατό να προσέλθουν πλειοδότες. Ως μάρτυρας εκ μέρους του οφειλέτη, ιδιοκτήτη του ακινήτου, προσήλθε ο Γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.


 iskra
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Η προτιμηση μας ειναι τα Eλληνικά και όχι τα greeklish.

Δημοσιευουμε κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη.