Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Η ταχύτερη επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Στην εξέδρα εκτόξευσής του έχει τοποθετηθεί ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz που προορίζεται να παραδώσει το πλήρωμα της επόμενης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε χρονικό διάστημα- ρεκόρ.

Όπως αναφέρει το RT, η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν. Ο πύραυλος Soyuz-2.1a και το σκάφος Soyuz MS-17 μεταφέρθηκαν από τον χώρο συναρμολόγησης την Κυριακή, όπως ανέφερε η ρωσική διαστημική υπηρεσία, Roscosmos.    

Μετά την αποσύνδεση από τον πύραυλο, το διαστημόπλοιο με το τριμελές του πλήρωμα θα ταξιδέψει προς τον ISS. Αν και πρόκειται για μια αποστολή ρουρίνας, είναι το ίδιο το ταξίδι που ξεχωρίζει για την ταχύτητά του: Το σχέδιο πτήσης περιλαμβάνει μόλις δύο περιστροφές γύρω από τη Γη πριν τη συνάντηση με τον Διεθνή Διαστημικό σταθμό, και θα διαρκέσει μόλις πάνω από 3 ώρες.

Οι επανδρωμένες αποστολές στον σταθμό κατά κανόνα απαιτούν έξι ώρες μεταξύ της εκτόξευσης και της πρόσδεσης, ωστόσο τα σκάφη Progress κάνουν ταχύτερες διαδρομές από το 2018, όταν το Progress MS-09 είχε φτάσει στον προορισμό του σε περίπου 3 ώρες και 40 λεπτά.

Το πλήρωμα της Τετάρτης αποτελείται από τους Ρώσους κοσμοναύτες Σεργκέι Ρίζικοφ και Σεργκέι Κουρντ- Σβέρτσκοφ, και την Αμερικανίδα αστροναύτη Κάθλιν Ρούμπινς.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.