Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Σάλος στη Γερμανία για την αμφισβήτηση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

 

Ο επικεφαλής του κορυφαίου ιατρικού σώματος της Γερμανίας είπε ότι δεν ήταν πεπεισμένος ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (υφασμάτινες) σε εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να αποκρούσει τον κορονοϊό. Τα σχόλιά του προκάλεσαν σκληρή κριτική ενώ ζητήθηκε ακόμα και η παραίτησή του.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ιατρικής Ένωσης, Klaus Reinhardt, αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις για τη θέση του σχετικά με τη χρήση μάσκας μετά τον ισχυρισμό του ότι δεν υπάρχουν «επιστημονικές ενδείξεις ότι είναι πραγματικά χρήσιμες».

Ο K. Reinhardt, που φιλοξενήθηκε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ZDF, εξέφρασε αμφιβολίες για τις απλές μη ιατρικές μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και την αποτελεσματικότητά τους λέγοντας ότι «δεν προσφέρουν καθόλου προστασία σε όσους τις φορούν» και «μικρή προστασία από τη μόλυνση άλλων».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πολιτικοί και επιστήμονες εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για τα λεγόμενα του Reinhardt και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν την παραίτησή του.

Ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε τον πρόεδρο της Γερμανικής Ιατρικής Ένωσης να επανέλθει τονίζοντας πως οι απόψεις του δεν ήθελε να γίνουν «βούτυρο στο ψωμί» των αρνητών της μάσκας και φρόντισε να τονίζει πως «αν και οι υφασμάτινες μάσκες δεν είναι μια αξιόπιστη προστασία από τον Covid-19, βοηθούν στην προστασία του πληθυσμού μειώνοντας την πιθανότητα εξάπλωσης της νόσου από τα αερολύματα».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.