Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Θα πληρώνεις ενοίκιο για το σπίτι σου αλλά για τον Σταϊκούρα ο νέος πτωχευτικός είναι... κοινωνικά ευαίσθητος


Άγγελος Προβολισιάνος

Κοινωνικά ευαίσθητο κρίνει τον νέο πτωχευτικό κώδικα ο υπουργός Οικονομικών παρά το γεγονός ότι οι "κόκκινοι" δανειολήπτες που δεν αποτελούν στρατηγικούς κακοπληρωτές θα βρεθούν νοικάρηδες στα σπίτια τους, τα οποία θα περάσουν στην κυριότητα των τραπεζών και με χάρισμα τις δόσεις των δανείων που έχουν καταβληθεί προ του διακανονισμού.«Η ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας¨ είναι ένα οικονομικά αποτελεσματικό, κοινωνικά ευαίσθητο, επιχειρησιακά λειτουργικό, εθνικά αναπτυξιακό και θεσμικά συμβατό σχέδιο νόμου» ισχυρίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε για τον νέο πτωχευτικό κώδικα από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Διαβάστε σχετικά: Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση βλέπει τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός τραπεζίτη

Ο υπουργός ανέπτυξε τις παραπάνω αξιολογικές του κρίσεις, λέγοντας πως το νομοσχέδιο είναι οικονομικά αποτελεσματικό γιατί απαντά ολιστικά στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, αντικαθιστώντας ένα σύνθετο πλέγμα διάσπαρτων μέτρων που δεν κατάφεραν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

«Είναι κοινωνικά ευαίσθητο γιατί δίνει δυνατότητα ρύθμισης και αναδιάρθρωσης χρεών προς τις τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία λαμβάνοντας ειδικές πρόνοιες για τους πραγματικά ευάλωτους πολίτες, οι οποίοι θα στηρίζονται από το κράτος μέσω επιδότησης ενώ παράλληλα διασφαλίζεται ότι δεν θα ενταχθούν στρατηγικοί κακοπληρωτές στο σχήμα» είπε και πρόσθεσε πως είναι επιχειρησιακά λειτουργικό διότι προσφέρει μέσα από απλές και γρήγορες διαδικασίες μια δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες.

«Είναι εθνικά αναπτυξιακό γιατί διαμορφώνει κατάλληλες συνθήκες για να μειωθεί δραστικά το υψηλό ιδιωτικό χρέος αλλά και να αποτραπεί η δημιουργία νέου» ανέφερε και συνέχισε υποστηρίζοντας πως είναι θεσμικά συμβατό διότι ενσωματώνει τις πρόσφατες προβλέψεις της ευρωπαϊκής οδηγίας του 2019.

Έκρινε δε πως το εν λόγω σχέδιο νόμου συνιστά σημαντικό μεταρρυθμιστικό εργαλείο για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους στην χώρα μας. «Θεσμοθετείται ένα σημαντικό νομοθετικό πόνημα που θα συμβάλλει στη στήριξη της αγοράς εργασίας, στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, προσέλκυση νέων επενδύσεων και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής προστατεύοντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας», κατέληξε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.