Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Επίθεση Τραμπ στον Φάουτσι: "Είναι καταστροφή"


Σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του κορυφαίου λοιμωξιολόγου και επικεφαλής της επιτροπής υγείας για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, του Άντονι Φάουτσι, προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ.Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «καταστροφή» τον δρ. Φάουτσι και «ηλίθιους» άλλους αξιωματούχους υγείας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το προσωπικό της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί με τον Covid. Ο κόσμος λέει: "Ας είναι. Απλά αφήστε μας στην ησυχία μας". Έχουν κουραστεί από αυτό. Ο κόσμος έχει κουραστεί από το να ακούει τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλίθιους…» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο Φάουτσι είναι εδώ 500 χρόνια», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε πως ο δρ. Φάουτσι είναι «καταστροφή», αφού «κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση, υπάρχει πάντα μια βόμβα. Αλλά μεγαλύτερη βόμβα θα ήταν να τον απολύαμε».

Ο Τραμπ έδειξε μάλιστα πως δεν τον απασχολεί καθόλου το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν στον Τύπο αυτά τα σχόλια του λέγοντας: «Εάν υπάρχει δημοσιογράφος, μπορείτε να το έχετε ακριβώς όπως το είπα. Δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο».

Η τηλεδιάσκεψη αυτή ήρθε μετά τα σχόλια που έκανε ο Φάουτσι για τον Τραμπ για τους χειρισμούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην πανδημία σε συνέντευξη που παραχώρησε, την Κυριακή, στο CBS.

Ο Φάουτσι διαμαρτυρήθηκε δημοσίως εξάλλου επειδή αναφέρθηκε το όνομά του σε προεκλογικό σποτ του Ρεπουμπλικανού προέδρου και δήλωσε ότι δεν εξεπλάγη που ο ίδιος ο Τραμπ προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό.

Ο επιδημιολόγος είπε μεταξύ άλλων πως ο Τραμπ διστάζει να καλύψει το πρόσωπό του δημόσια επειδή «εξισώνει τη χρήση μάσκας με αδυναμία».

Ο Φάουτσι είπε επίσης ότι υπήρξε «περιορισμός» στη ροή πληροφοριών για τη δημόσια υγεία από τη διοίκηση και ότι ο Λευκός Οίκος τον εμπόδισε να κάνει πολλές εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης.

«Σίγουρα δεν μου επιτράπηκε να πάω σε πολλές, πολλές, πολλές εκπομπές που μου ζήτησαν», είπε.

Η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Αλίσα Φάραχ, απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς του δρ Φάουτσι, λέγοντας στο Fox News πως το κλείσιμο συνεντεύξεων για αξιωματούχους της διοίκησης είναι «λίγο πιο περίπλοκο από αυτό». Η ίδια είπε πως ο Λευκός Οίκος «δεν περιόριζε την τηλεοπτική του παρουσία» και σχολίασε πως δεν εμφανίστηκε περισσότερο κάποιος άλλος σχετικά με τον κορονοϊό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.