Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Μέτρα: Ραντεβού το Φθινόπωρο με νέο "κυνήγι" ανεμβολίαστων και αρνητών 4ης δόσης

Ποια μέτρα περιοριστικά καταργούνται και από πότε (μέχρι… πότε) – Τι αλλάζει από την 1η Μαΐου για πιστοποιητικά εμβολιασμού, μάσκες και τεστ

Με άγριες διαθέσεις φαίνεται ότι αναμένει το Φθινόπωρο η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους ανεμβολίαστους αλλά και χιλιάδες εμβολιασμένους οι οποίοι δεν επιθυμούν να κάνουν και 4η δόση των εμβολίων.

Τα αυστηρά και τιμωρητικά μέτρα θα σταματήσουν προσωρινά για το Καλοκαίρι και στη συνέχεια, θεωρείται βέβαιο ότι το Μέγαρο Μαξίμου και οι αρμόδιοι υπουργοί θα επανέλθουν με ακόμη πιο σκληρούς περιορισμούς, σε όσους δεν υπακούσουν.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις, τα υφιστάμενα μέτρα θα αποκλιμακωθούν από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου 2022. Συγκεκριμένα, η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς αίρεται για όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, καταργούνται την ίδια περίοδο τα τακτικά self-test στα σχολεία. Η επιστροφή των μαθητών  και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς την διενέργεια ατομικών τεστ.

Επίσης, από την 1η Μαΐου θα απαιτείται να διενεργείται μόνο έναrapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας. Στο ίδιο πλαίσιο, έως τις 31 Αυγούστου 2022 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Έναν μήνα μετά, από την 1η Ιουνίου και έως τα τέλη Αυγούστου, θα καταργηθεί και η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους ανεξάρτητα από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, ανάλογα με την πορεία του αριθμού των κρουσμάτων να υπάρξουν εξαιρέσεις από αυτόν τον προσωρινό κανόνα.

Πιο νωρίς από τα προαναφερθέντα μέτρα, από τις 15 Απριλίου, αναστέλλεται και το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, με αρκετούς να κάνουν λόγο για "άρωμα (πρόωρων) εκλογών".

Δεδομένο, πάντως, σε κάθε περίπτωση είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκαθαρίσει επί της ουσίας ότι από το Φθινόπωρο και μετά, τα περιοριστικά και εκδικητικά σε έναν βαθμό μέτρα θα επανέλθουν. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το "κυνήγι" των ανεμβολίαστων θα συνεχιστεί μετά το πέρας του Καλοκαιριού και στο "κάδρο" θα μπουν και όσοι έχουν κάνει 3η δόση αλλά δεν επιθυμούν να κάνουν και την 4η, που προτείνουν οι τηλε – ειδικοί της κυβέρνησης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.