Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Τρεις εξηγήσεις δίνει ο Λύτρας για τη νέα έξαρση του κορονοϊού - Τι αναφέρει για τα εμβόλια

Τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζεται νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού επισημαίνει σε ανάρτηση του ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας, που μαζί με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα είχαν πραγματοποιήσει την έκθεση για τις ΜΕΘ

Τρεις είναι οι πιθανές εξηγήσεις που δίνει ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας (ο επιστήμονας που μαζί με τον κ. Σωτ. Τσίοδρα είχαν πραγματοποιήσει την έκθεση - «κόλαφο» για την κυβέρνηση, βάσει της οποίας προέκυπτε ότι ο κίνδυνος θανάτου από κορονοϊό αυξάνεται σημαντικά για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, εκθέτοντας τον πρωθυπουργό που είχε πει το αντίθετο στη Βουλή!) για το νέο "κύμα" έξαρσης των κρουσμάτων από κορονοϊό. 

Μεταξύ αυτών των ενδεχόμενων, ο κ. Λύτρας αναφέρει ότι είναι η άμβλυνση της ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια, κάτι το οποίο οι "τηλε – ειδικοί" της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ξεστομίζουν προχωρώντας στην οικονομική εξόντωση 3.500 ανεμβολίαστων υγειονομικών και διατηρώντας τα περιοριστικά μέτρα μόνο για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Λύτρας, σε σχετική ανάρτησή του στο twitter, αναφερόμενος στη νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, αναφέρει τις εξής τρεις πιθανές εξηγήσεις:

1)Την παραλλαγή "όμικρον" ΒΑ.2 η οποία φαίνεται να είναι 30% πιο μεταδοτική,

2)Τη χαλάρωση των μέτρων αποστασιοποίησης (οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης αφορούν στην απόδοση ελευθεριών στους εμβολιασμένους),

3)Στην άμβλυνση (weaning) της ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια κατά του Covid 19.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας στη σχετική ανάρτησή του, "είναι σημαντικό να εξεταστεί πόσο φταίει ο καθένας από αυτούς τους παράγοντες, για να ξέρουμε τι περιμένουμε μεσοπρόθεσμα…".

Τρεις εξηγήσεις δίνει ο Λύτρας για τη νέα έξαρση του κορονοϊού - Τι αναφέρει για τα εμβόλια 432856 photo

Γεγονός αποτελεί ότι το αφήγημα που μέχρι και τα πρόσφατα ρεπορτάζ του Antinews (βλ. «Κορονοϊός: Πλήρως εμβολιασμένοι 4 στους 10 διασωληνωμένους») επικαλούνταν οι "τηλε – ειδικοί" και τα "παπαγαλάκια" των συστημικών ΜΜΕ (η αναλογία στις ΜΕΘ είναι 90% ανεμβολίαστοι και 10% εμβολιασμένοι) έχει καταρρεύσει. Βάσει των επίσημων στοιχείων του ΕΟΔΥ, η αναλογία τείνει να διαμορφωθεί στο 50% - 50%. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι και με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ για τις 30 Μαρτίου, σε σχέση με τους διασωληνωμένους προκύπτουν τα εξής:

·Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (65.5% άνδρες).

·Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

·To 92.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

·Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:

Α) 203 (58.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και

Β) 145 (41.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.