Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Γερμανία: Δεν πέρασε από τη Βουλή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60



Η πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 των ατόμων άνω των 60 ετών δεν πέρασε από το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag), καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Την πρόταση υπερψήφισαν 296 βουλευτές, την καταψήφισαν 378 και εννέα απείχαν.

Η ψηφοφορία αυτή ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική ήττα για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, και τον υπουργό Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, που είχαν προσωπικά ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των ενηλίκων.

Την πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών είχαν υποστηρίξει κυρίως οι βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP). Ωστόσο, οι αρχηγοί των κομμάτων δεν επέβαλαν κανόνες κομματικής πειθαρχίας, επιτρέποντας στους βουλευτές τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση.  

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάχθηκαν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και η Αριστερά (Die Linke), ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) είχε καταθέσει δική της πρόταση για κατάρτιση εθνικού μητρώου εμβολιασμού πριν από την εισαγωγή της υποχρεωτικότητας, η οποία απορρίφθηκε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.