Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Δραματικό υπόμνημα των υγειονομικών απεργών πείνας σε Πλεύρη και Γκάγκα

Με υπόμνημά προς τους υπουργούς Θάνο Πλεύρη και Μίνα Γκάγκα, έξι υγειονομικοί σε αναστολή, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας εδώ και 11 μέρες στο υπουργείο Υγείας, ζητούν την επαναπρόσληψή τους και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι... τέλους

Κάθε μέρα εδώ και 11 μέρες ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα περνάνε δίπλα από τους έξι υγειονομικούς σε αναστολή απεργούς πείνας, που βρίσκονται στα σκαλιά του υπουργείου, αλλά κάνουν πως δεν τους βλέπουν, προσπερνούν φρουρούμενοι, ψυχροί, αδιάφοροι, ασυγκίνητοι.



Και δεν είναι μόνο που οι δύο υπουργοί σκοντάφτουν πάνω σε απεργούς πείνας, και κάνουν σαν να μην τρέχει τίποτα, αλλά 8 μήνες τώρα δεν ακούν ούτε τους άλλους χιλιάδες υγειονομικούς που βρίσκονται εκτός δουλειάς, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μισθό, και πολλοί από αυτούς διαμαρτύρονται καθημερινά έξω από το υπουργείο ,εδώ κι ένα μήνα.

"Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις"

Τιμωρούν τους υγειονομικούς γιατί -όπως δηλώνουν διαρκώς στα φιλοκυβερνητικά μέσα- δεν συμμορφώθηκαν με τις εμβολιαστικές υποδείξεις του υπουργείου και των ειδικών!! Δηλαδή τις υποδείξεις αυτών που ,εκτός των άλλων , αποδείχθηκαν «κορυφαίοι» και πολύ πετυχημένοι στην αποστολή τους, αν κρίνουμε από τον αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα, που ξεπερνά κατά πολύ τους νεκρούς στον οκτάχρονο εμφύλιο της Ουκρανίας.

Επτά μήνες τώρα, οι υγειονομικοί ζητούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, κάνοντας όλα τα προβλεπόμενα τεστ, όπως ακριβώς γίνεται και με τους υπόλοιπους υγειονομικούς που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Συναντούν , ωστόσο , τον τοίχο των προσχηματικών επιχειρημάτων του κ.Πλέυρη και της κ.Γκάγκα, οι οποίοι αρνούνται να τους δεχτούν καθώς ασχολούνται κατ΄ αποκλειστικότητα, με την αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας στη χώρα.

Χημικά και λιποθυμίες



Βέβαια, οι διαμαρτυρίες δεν αντιμετωπίστηκαν μόνο με την παγερή αδιαφορία αλλά και με δόσεις βίας. Ο πρώτος απεργός πείνας στην αρχή των διαμαρτυριών συνελήφθη μέσα στη νύχτα, ενώ επίθεση με χημικά από αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν οι υγειονομικοί και οι απεργοί πείνας έξω από το υπουργείο πριν από περίπου μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα μία απεργός πείνας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ανάλογο σκηνικό έζησαν οι απεργοί πείνας, στις 31 Μαρτίου στο Σύνταγμα , όπου έφτασαν με αναπηρικά αμαξίδια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ψήφιση της παράτασης της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι το τέλος του έτους.

Χθες, οι έξι απεργοί πείνας με χειρόγραφο υπόμνημά τους προς τους αρμόδιους υπουργούς απαιτούν, να επιστρέψουν και να εργαστούν «όπως ακριβώς και οι 10.000 συνάδελφοί τους που αρνήθηκαν να κάνουν την τρίτη δόση και εργάζονται ουσιαστικά ανεμβολίαστοι».

«Αν ούτε τώρα το πράξετε σας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την απεργία πείνας μέχρι να πεθάνουμε…Τουλάχιστον θα πεθάνουμε αξιοπρεπώς και όχι από προσωπική ανέχεια», σημειώνουν, και δηλώνουν αποφασισμένοι να δικαιωθούν! «Δικαίωση αλλιώς... αξιοπρεπής θάνατος» καταλήγουν.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.