Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Τεχνητά γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και δέχονται κατηγορίες για πολλές νοσηρές καταστάσεις που πιθανόν να προκαλούν, από καρδιαγγειακά έως κακοήθειες. Αυτά λένε οι μελέτες που μερικές φορές αλληλοσυγκρούονται.

Από την άλλη ένα ποσοστό του Τύπου έχει λάβει το μέρος των γλυκαντικών αυτών. 

Εν τω μεταξύ ο ΠΟΥ στην επόμενη συνεδρία του σκοπεύει να κατατάξει την ασπαρτάμη στην κατηγορία των δυνητικά καρκινογόνων ουσιών. Η ασπαρτάμη είναι το συχνότερο ίσως γλυκαντικό που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία. Εγκρίθηκε το 1974. Και κατηγορείτε το 2023. Σκεφτείτε πόσες χιλιάδες επί χιλιάδων άνθρωποι κατανάλωσαν και καταναλώνουν την ουσία αυτή. Και μετά σχεδόν 50 χρόνια αντελήφθησαν την επικινδυνότητα της ουσίας. Λογικό (;), διότι για να φανεί το εύρος των επιπτώσεων κάποιου φαρμάκου ή προσθετικής ουσίας θέλει πολλά χρόνια. Ίσως όχι 50, αλλά αρκετά.

Medscape Inf Dis 26-06-2023 / 29-06-2023

Ιωάννης Καβαλιώτης - Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.