Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

mRNA Εμβόλιο γρίπης - αποτυχία

Η Sanofi ανακοίνωσε ότι οι μελέτες που κάνει εδώ και καιρό για ένα εμβόλιο γρίπης με την γνωστή από το εμβόλιο του κορωνοϊού τεχνολογία mRNA, δεν απέδωσαν και το εμβόλιο δεν είχε αποτελεσματικότητα.

Για το λόγο αυτό σταματά τις δοκιμές και εργάζεται πάνω σε μια νεότερη τεχνολογία της πλατφόρμας mRNA. Αν πετύχει η νεότερη αυτή τεχνολογία, τότε θα δοκιμάσει εκ νέου τα εμβόλια της γρίπης.

Τα ίδια περίπου αναγκάστηκε να ανακοινώσει και η Moderna, της οποίας το υπό έρευνα εμβόλιο mRNA-1010 βρέθηκε αναποτελεσματικό, ενώ στη συνέχεια ένα ακόμη υποψήφιο εμβόλιο απέτυχε και αυτό.

Reuters / Medscape Inf Dis 30-06-2023

----------------------------------      

Τα πράγματα μάλλον δεν είναι τόσο απλά όσο ήθελαν να μας τα παρουσιάσουν. Τώρα πως στον κορωνοϊό το εμβόλιο «επέτυχε» τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα δεν μπορούν να το ερμηνεύσουν ούτε οι εταιρείες, οι οποίες λένε αυτό ακριβώς: ότι βασίστηκαν στην επιτυχημένη πλατφόρμα ενός επιτυχημένου εμβολίου. Βέβαια, πόσο επιτυχημένο μπορεί να είναι ένα εμβόλιο που όσοι το έλαβαν νόσησαν δυο και τρεις φορές, που πολλοί κατέληξαν στην εντατική, που χιλιάδες απεβίωσαν λόγω εμβολίου, που οδήγησε σε έξαρση των αιφνιδίων θανάτων, που τίναξε στα ύψη τους κεραυνοβόλους καρκίνους κλπ, κλπ. ; Ίσως μας το ερμηνεύσουν τα μέλη της επιτροπής των σοφών. Βέβαια ουδείς ελπίζει σε ερμηνείες μιας και οι σοφοί έχουν αποσυρθεί (οικειοθελώς ή μη) από τα στασίδια της TV.

Ιωάννης Καβαλιώτης -  Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης

πηγή

photo/pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.