Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΟΑΕΔ: Συνεργασία με την Google Ελλάδας για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των ανέργων


ΟΑΕΔ: Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των ανέργων υπέγραψαν σήμερα ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας.
Ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, οι δυο Οργανισμοί θα αναλάβουν από κοινού δράσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, η πρώτη κοινή δράση θα περιλαμβάνει τη δωρεάν κατάρτιση στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing), μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας για περίπου 3.000 ανέργους που θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ, για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Grow with Google.” Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πληροφορίες για τη δημόσια πρόσκληση συμμετοχής προς τους ανέργους.
 

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τη Google Ελλάδας, ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι η ραγδαία εξάπλωση της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας έχει προκαλέσει αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ψηφιακών δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας. 

"Σκοπός αυτής της ουσιαστικής συνεργασίας είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος με δράσεις, που δίνουν τη δυνατότητα στους ανέργους να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους και να βελτιώσουν την απασχολησιμότητά τους. Αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, που οι άνεργοι χρειάζονται στήριξη περισσότερο από ποτέ, ο ΟΑΕΔ μέσω καινοτόμων συμπράξεων και με την βοήθεια της τεχνολογίας θα συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες αναβάθμισης των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας".

via

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.