Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ…


Δεν χωρά αμφιβολία ότι με αφορμή την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωναϊού παρουσιάζεται σ’ όλο της το μεγαλείο η επόμενη ημέρα που αφορά την παγκόσμια διακυβέρνηση.
Δειλά-δειλά διάφοροι δημοσιολογούντες ομολογούν ότι "αύριο" τίποτε δεν θα μοιάζει με το "χθες" αφού "δοκιμάζονται" τα πάντα, συστήματα διακυβέρνησης, τρόποι εργασίας, ζητήματα θεολογικά, ηθικής, αστυνόμευσης, μαζικής ψυχολογίας, πειθάρχησης ή απειθαρχίας.

Το διάγγελμα με το οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία εκ μέρους της τοπικής εξουσίας η οποία σαν άλλη κομαντατούρα φιλοδοξεί μάλιστα οι υπήκοοι να εκδίδουν άδειες-βεβαιώσεις κυκλοφορίας για τον εαυτό τους (!!!) ξεπερνά ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία. 

Η πειθάρχηση, μάλιστα, στα μέτρα αυτά βαπτίζεται «εντιμότητα» εκ μέρους των πολιτών. Ελικόπτερα, drone, μπάτσοι κάθε λογής ετοιμάζονται για την επιβολή ενός ιδιότυπου στρατιωτικού νόμου.

Και όμως ακόμα και σύμφωνα με τον μέχρι πρότινος γκουρού της ενημέρωσης επιδημιολόγο Σ. Τσιόδρα η αντιμετώπιση της κατάστασης δεν χρήζει στρατιωτικών μέτρων: «Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε στρατιωτικού τύπου μέτρα, να τεθούμε υπό επιτήρηση – όπως αυτά που εφαρμόζονται ήδη στην Γαλλία. Δεν θα μας άρεσε κάτι τέτοιο και για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει ομοψυχία στην τήρηση των μέτρων».

Αν καταλάβαμε, λοιπόν, κάθε «έντιμος πολίτης» θα πρέπει να κυκλοφορεί έχοντας εκδώσει για τον εαυτό του άδεια κυκλοφορίας ακόμα και αν βγάζει το σκυλάκι του βόλτα, ακόμα και αν απομακρύνεται 50 μέτρα από το σπίτι του για να μεταβεί σ’ ένα φαρμακείο, ακόμα και αν βγαίνει για να αθληθεί με την σχετική περιβολή.

Τα μέτρα αυτά μάλιστα επιβάλλονται την στιγμή που η κυκλοφορία είναι ήδη ιδιαίτερα περιορισμένη γεγονός, που παραδέχεται ακόμα και η ΥΕΝΕΔ της κυβέρνησης, δηλαδή ο Σκάι.

Προφανώς σε ορισμένους νεόκοπους εξουσιαστές έχει ανοίξει η όρεξη, και τους έχει κυριεύσει ένα αίσθημα μεγαλείου που εκφράζεται από την ανάγκη να επιδείξουν την ανάλογη, όπως νομίζουν, πυγμή μεγάλων ηγετών.

Ο δε Κούλης, ο άκομψος δικτάτωρ, προβαίνει σε διαγγέλματα ανά διήμερο προκειμένου νά πείσει για το δήθεν αναγκαίο των μέτρων τα οποία εξαγγέλλει. Οι δημοκράτες χειρότεροι από τους, ομογάλακτούς τους, κλασσικούς δικτάτορες.

Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τα ναπολεόντεια μεγαλεία δεν απέχουν πολλές φορές από την άνευ όρων κατακρήμνιση και την πλήρη γελοιοποίηση.

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.