Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ολα για το χρήμα


Κώστας Μανωλιουδάκης

"Πολλά και ανόσια περί το των πολλών νόμισμα γέγονε", υπογράμμιζε με νόημα ο Πλάτων. Τα κακουργήματα, που έχουν διαπραχθεί στην πορεία της ανθρωπότητας ανά τους αιώνες, στον βωμό του κέρδους και των χρημάτων, είναι διαχρονικά. Στις σύγχρονες εποχές δίνουμε μεγάλη σημασία στο παρόν αγνοώντας ότι το παρελθόν μας δείχνει τον δρόμο για το μέλλον. Διότι το παρόν και η επικαιρότητα έχει την τάση να σβήνει τη μνήμη και να καταστρέφει την αλήθεια, ενώ η διαχρονικότητα αντέχει και δείχνει το μονοπάτι του φωτός. Σε όσους θέλουν να δουν. Όσοι δεν θέλουν και εθελοτυφλούν, σκάβουν λάκκους. Όλων των ειδών. Η λυπητερή έρχεται σε βάθος χρόνου, μόνο που τότε θα είναι αργά για δάκρυα.

Στη χώρα μας η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν εξ αρχής υποκριτική και παραμένει τέτοια. Υποτίθεται ότι οι κυβερνώντες νοιάζονται για τους πολίτες και την υγεία των συνανθρώπων τους. Προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση (ίσως επειδή τους έχουν μάθει πως οι εντυπώσεις έχουν μεγαλύτερη αξία από την ουσία) ότι έχουν ύψιστη προτεραιότητα τις πανανθρώπινες αξίες.

Η αμφισβήτηση δεν προκύπτει από την εξασφαλισμένη προσωπική τους θωράκιση και θαλπωρή, αλλά από τις πράξεις και τις στοχεύσεις τους. Τα αντιφατικά λοκντάουν-φυσαρμόνικες, η ανεπάρκεια των παρατημένων και υπερχειλισμένων ΜΕΘ και η επιδεικτική αγνόηση ακόμα και της ύπαρξής τους, η κάψα για τις επικείμενες ορδές των τουριστών, ρίχνουν τις μάσκες. Αυτό που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι η ευμάρεια των αριθμών, η οικονομία, το χρήμα. Η επιμονή στη ρήση "Όλα για το χρήμα" κι όποιον πάρει ο χάρος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.