Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ο παλμογράφος της βιοπολιτικής και ο κ. Μητσοτάκης

  

Του Απόστολου Αποστόλου

O κ. Μητσοτάκης έχει βάλει τον παλμογράφο της βιοπολιτικής να καταγράφει. Με την πανδημική κρίση πέρασε νομοθετήματα που κάτω από ομαλές συνθήκες θα αντιμετώπιζε αντιδράσεις πρωτόγνωρες. Εργασιακό νομοσχέδιο, αστυνομία στα ΑΕΙ, πτωχευτικός νόμος, και τρέχει για ακόμη περισσότερα.

Καμιά ανακωχή με τίποτα προχωράμε ολοταχώς έχει πει ο κ. Μητσοτάκης.

Έχει βέβαια κατεβάσει τα σύγχρονα τανκς που ακούγονται οι ερπύστριες τους παντού και ξέρετε ποια είναι αυτά; Τα ρυπαρά ΜΜΕ. Και οι ερπύστριες είναι τα φολιδωτά ερπετά, δηλαδή οι εντεταλμένοι ενημερωτές του κράτους επιτήρησης. Ο Ουμπέρτο Έκο μας έλεγε: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.»

Πάνω από δέκα χρόνια τώρα ο έλληνας πολίτης αναμετράτε με την ανασφάλεια, το ψέμα, τις άδειες και κούφιες λέξεις των νέο - πατριδοκάπηλων.

Μας έλεγαν οι μνημονιόφρονες με την οικονομική κρίση, ότι τη ζωή την ορίζει η οικονομία, σήμερα οι ίδιοι πολιτικοί και τα ίδια φολιδωτά ερπετά της τρομοδημοσιογραφίας μας λένε ότι πάνω από όλα η δημόσια υγεία.

Επικαλούνται όμως τη δημόσια υγεία ως πρόσχημα προστασίας, αλλά στην ουσία πρόκειται για ευκαιρία ώστε να εφαρμόσουν τον υγειονομικό ολοκληρωτισμό της βιοπολιτικής.

Τα μέτρα που επέβαλαν ήταν μέτρα που όριζαν πως όλες οι επαγγελματικές ομάδες, όλοι οι πολίτες έπρεπε να πιάσουν με τα χέρια τους ένα ηλεκτρονικό καλώδιο που λεγόταν λοκντάουν. Έτσι ζήσαμε το αυστηρότερο λοκντάουν στην Ευρώπη και όχι μόνο και η χώρα κεραυνοβολήθηκε.

Στη συνέχεια έρχεται το εμβόλιο, ο καταρράχτης της πλύσης εγκεφάλου και ο υπερνόμος που θα διαχωρίσει κοινωνίες θα απειλήσει με παύσεις εργασίας και με εκδιώξεις. Το εμβόλιο θα γίνει η γενική παράσταση του βιοπολιτικού τρόμου.

Ο σκοπός των μέτρων όμως απεδείχθη ότι δεν ήταν ούτε πρόσφορος, ούτε αναγκαίος, ούτε αναλογικός.

Πρόσφορος σκοπός δεν ήταν γιατί το εμβόλιο απεδείχθη ότι δεν καλύπτει και οι εμβολιασμένοι «ξανακολλάνε» με την ίδια ευκολία. Τα δε μέτρα που ελήφθησαν δεν κρίθηκαν αναγκαία εφόσον απεδείχθησαν αναποτελεσματικά και όσα λοκντάουν και αν έκαναν οι νεκροί έφθασαν στους 13.000 γιατί τελικά ο εγκλεισμός βοήθησε την κόβιντ παρά την απέτρεψε, όπως απέδειξε ο καθηγητής Ιωαννίδης. Επιπλέον καμιά αναλογικότητα δεν υπήρξε στη θεραπεία. Μονοπωλήθηκαν αποκλειστικά και μόνο τα ατελή εμβόλια. Για παράδειγμα τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν σ’ άλλες χώρες (Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ, κλπ) όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα απαγόρευσαν (πλην των δικών τους ανθρώπων που τα έλαβαν) ενώ την ίδια τύχη είχε και το ελληνικό φάρμακο με ελπιδοφόρα επιστημονικά δεδομένα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου το οποίο το έβαλαν στην αποθήκη.

Με απόλυτο αυταρχικό τρόπο ο κ. Μητσοτάκης εκτελεί το πρόγραμμα της απαγόρευσης, την κατάσταση εξαίρεσης, τις διακρίσεις. Τι μας λέει; Στέγνωσε η πολιτική που ξέρατε, σήμερα η εξουσία κινείται στους αναβαθμούς της πειθάρχησης της βιομάζας (έτσι αποκαλείται ο άνθρωπος με όρους βιοπολιτικής).

Το «ανοσο-κράτος» ως απόλυτη και αδιαφιλονίκητη αρχή εξουσίας με την αίγλη της τεχνητής επιστημονικοσύνης επιβάλει κανονιστικότητες, ανατομικές και βιολογικές επιβιώσεις, οι οποίες καθοδηγούν συμπεριφορές και κοινωνικές πρακτικές.

Η τεχνικό επιστημονικοσύνη του εγχώριου σκοταδισμού μας, με σταριλίκι πασών των εξουσιών με το μονισμό της, το δόγμα της και το σύστημά της, δίνει δικαιολόγηση στον αυταρχισμό του μητσοτακικού «ανοσο-κράτους».

Και μέσα σ’ όλα αυτά δύο βουλευτές της ΝΔ, τα δύο εξαπτέρυγα της άκρας δεξιάς που στέκονται σήμερα στα πόδι του «αυτοκράτορα» Μητσοτάκη ως κύνες πιστοί, άρχισαν να αλυχτούν με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους έλληνες πολίτες. Το ίδιο και κάποιοι σφογγοκωλάριοι μυστικοσύμβουλοι του.

Όλοι τους αποτελούν υποδείγματα ολιγοφρένειας και ανηθικότητας, αυταρχισμού και κατάχρησης εξουσίας.

Μάλιστα μια νέα υφυπουργός ζήλεψε το τρομο-πλεγματικό ύφος των συναδέλφων της και μπήκε στην ίδια ακράτεια απειλών. Λίγο μετά διόρθωσε τα αδιόρθωτα, κατέθεσε όμως την ανεξίτηλη σφραγίδα της πολιτικής της παρακμής.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τον σφυγμό της δημοκρατίας και τα τριχωτά τους ώτα δεν ακούνε τις συμβουλευτές γνωμοδοτήσεις «Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης 2361», αποφασίζουν αυθαίρετα γιατί δεν αντιλαμβάνονται το βάθος της δημοκρατίας αλλά την έκπτωσή της.

Πρωθυπουργός και υπουργοί, μαζί με τα άλλα τέσσερα πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ2 25, ΚΚΕ, η κοινοπραξία της βιοπολιτικής και της αποδημοκρατικοποίησης) αλλά και μαζί με τους ιατρογνώμονες της υπόδουλης επιστημονικοφάνειας, συνοδευόμενοι από τους κοιλιόδουλους μητροπολίτες της φανφάρας, άλλοτε με ράσα και άλλοτε με κοστούμια, με πισίνες και με τζιπ, όλοι μαζί διεκδικούν μια θέση στο index librorum prohibitorum της βιοπολιτικής. Στον εμφύλιο όμως που στήνουν δε θα τους ακολουθήσει κανείς, αλλά η δημοκρατία θα τους καλέσει να απολογηθούν, γιατί η δημοκρατία έχει ισχυρά αντισώματα.

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.