Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΘΑΝΑΤΟΙ, Ή ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ;

 

Εξ’ αρχής, η "πανδημία" του νέου κορωναιού covid19 χρησιμοποιήθηκε, ως η κινητήριος εκείνη δύναμη, που αποτέλεσε και συνεχίζει ν’ αποτελεί τον πολιορκητικό κριό, προκειμένου η εξουσία να εισβάλει με νέους όρους στον κοινωνικό χώρο και να αλώσει κάθε πτυχή της ζωής μας.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια τίποτα δεν είναι όπως πριν και φυσικά τίποτα δεν θα είναι ξανά όπως ήταν. Άλλωστε, φαίνεται ότι, ήδη, λίγοι διατηρούν τις μνήμες τους και ακόμα λιγότεροι θα θυμούνται όσο περνάει ο καιρός και θα προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνουν την υπό όρους ζωή.

Όλα αυτά αποδίδονται στον κορωναιό. Οι εγκλεισμοί, η απαγόρευση των ανθρώπινων επαφών, οι εκβιασμοί και καταναγκασμοί για την πρόσβαση στην εργασία, οι χιλιάδες απολύσεις και η περαιτέρω φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του κοινωνικού χώρου, οι χιλιάδες – μέχρι στιγμής – νεκροί εξαιτίας της μη δυνατότητας πρόσβασης στα νοσοκομεία και τις απαραίτητες θεραπείες, οι χιλιάδες προσλήψεις στον κατασταλτικό τομέα και η συνεχόμενη ανανέωση στην υλικοτεχνική τους υποδομή, η εντατικοποίηση της παρακολούθησης και της καταγραφής, η ψήφιση σειράς νόμων (εργασιακό, εκπαίδευση, διασπορά «ψευδών» ειδήσεων κ.ά.), η ψηφιοποίηση, ο ευνουχισμός «δικαιωμάτων» και η περιστολή «ελευθεριών», ο εξαναγκασμός σε ιατρικές πράξεις –τώρα είναι το εμβόλιο– και ο κατάλογος μακρύς.

Ποια δύναμη, άραγε, θα μπορούσε να τα κάνει αυτά όλα καταλύοντας –μέχρι στιγμής– ακόμη και νόμους της φυσικής όπως εκείνος της δράσης / αντίδρασης και αναίμακτα, σε λιγότερο από δύο χρόνια; Μα είπαμε, φυσικά ο κορωναϊός…

Αυτός, ακριβώς, είναι ο λόγος, που έχουμε τραγελαφικά ενοποιημένα σχήματα αριστεροδεξιάς και αναρχιστικής περιφρούρησης του εξουσιαστικού αφηγήματος. Ποιος άλλος, θα έφερνε τόσο κοντά όλες αυτές τις, φαινομενικά όπως αποδεικνύεται, αντίθετες πολιτικές δυνάμεις; Η ρήση του Λένιν «θα συμμαχήσω και με το διάβολο», είναι η συγκολλητική ουσία αυτής της συμμαχίας, απέναντι στον κορωναιό φυσικά. Καταλήγουμε λοιπόν, ότι είναι ο κορωναϊός ρε ηλίθιοι και όχι η εξουσία…. Εξού και η προπαγάνδα όλων των πολιτικών δυνάμεων ότι, αυτοί, οι λιγοστοί μέχρι στιγμής, που ξεσηκώνονται ανήκουν αποκλειστικά στους ψεκασμένους χριστιανοταλιμπάν και στ’ ακροδεξιά μορφώματα, μιας και η εναντίωση, αντιπαράθεση, πολεμική, εξέγερση, επανάσταση κ.λπ. ανήκουν αποκλειστικά στους κομμουνιστές και αναρχιστές. Μιλούν αυτοί; Όχι! Οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχουν στον καμβά.

Είναι ποτέ δυνατόν, να συμπαρατάσσονται δεξιοί νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αναρχιστές και οι αποχρώσεις τους και να παραμερίζουν τις διαφορές τους, περιορίζοντας αυτές στο ελάχιστο, αν δεν είχαμε να κάνουμε με το απόλυτο κακό, τον κορωναιό δηλαδή;

Δυστυχώς ή ευτυχώς –όπως το πάρει κανείς– και όπως επανειλημμένα και αδιάκοπα θα συνεχίσουμε να λέμε, ΟΧΙ, υπεύθυνος δεν είναι ο κορωναϊός.

Ο κορωναϊός, αποτέλεσε την ευκαιρία που η κυριαρχία ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει για την μεταβολή του κόσμου συνολικά και την γρήγορη μετάβασή του σε ολοκληρωτικά ψηφιακά καθεστώτα απόλυτου ελέγχου. Το γρανάζι ήθελε αίμα, η προπαγάνδα τρομοκρατία, η επιβολή ειδικούς πανεπιστήμονες, το τρίπτυχο δηλαδή της επιτυχίας. Για να δοθεί λοιπόν περισσότερο αίμα, προς χάριν τρομοκρατίας και προπαγάνδας, αλλάξανε πρωτόκολλα καταγραφής νεκρών, πιστοποιητικών θανάτου και πάει λέγοντας. Εξάλλου, δεν είναι και πολύς ο καιρός –18 Νοεμβρίου 2021– όταν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης ομολόγησε, πως η Ελλάδα ακολουθεί τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και καταγράφει ως νεκρούς από κορονοϊό όλους όσοι έχουν διαγνωστεί θετικοί, και πεθαίνουν έως και 4 μήνες αργότερα!!!

Σε άλλα κράτη, όπως για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταγράφονται ως νεκροί covid όσοι πέθαναν εντός 28 ημερών από τη διάγνωση και μάλιστα ο Ζαούτης υποστήριξε ότι «εάν στην Ελλάδα ακολουθούσαμε το σύστημα καταγραφής του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταγράφαμε 20% λιγότερους θανάτους».

Αυτή, η έστω μερική αλήθεια, δεν συντάραξε το πολιτικό σκηνικό ούτε ίδρωσε το αυτί της ενοποιημένης συμμαχίας των πολιτικών δυνάμεων στην οποία προαναφερθήκαμε, αντιθέτως συνεχίζουν άκαμπτοι ένα παιχνίδι εξουσίας και βαρβαρότητας, διαγωνιζόμενοι στις ωμότητες που προτείνουν ως επιβολή, με έπαθλο την εξασφάλιση της χρησιμότητας τους στην κυριαρχία.

Ας δούμε λίγο όμως και μια άλλη πτυχή της πανδημίας, αυτή της διαχείρισης – αντιμετώπισης του κορωναιού, για να δούμε ποιοι είναι αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας επιβάλλουν «ανήκουστες» απαγορεύσεις και περιορισμούς στη ζωή μας.

Έχουμε συνηθίσει πλέον το θανατικό. Καθημερινά εκατόμβες νεκρών ανακοινώνονται και χρησιμοποιούνται από τον μιντιακό εσμό για την προπαγάνδα των εξουσιαστικών επιδιώξεων. Χειρότερα και από κανίβαλους, σκυλεύουν ανενδοίαστα νεκρούς για να τρομοκρατούν, να ενοχοποιούν και να επιβάλουν ολοκληρωτικά μέτρα στους ανεμβολίαστους ανθρώπους. Ποιός ευθύνεται πραγματικά για τις καθημερινές εκατόμβες νεκρών που ανακοινώνονται;
Είναι αλήθεια, ότι και προ πανδημίας για να βρει κάποιος ασθενής κρεβάτι σε ΜΕΘ έπρεπε να βάλει μέσο, εάν δεν άνηκε στον κύκλο των προνομιούχων. Μετρήσεις πολλαπλών κριτηρίων και με βάση διεθνείς παραδοχές και δεδομένα υποδείκνυαν, ότι ο ελλαδικός χώρος με βάση τον πληθυσμό του θα έπρεπε να διαθέτει 2000 – 3500 κλίνες ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και 4000 – 7000 κλίνες ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας).

Η «πρώτη φορά αριστερά» του Τσίπρα άφησε το 2019, 557 εν λειτουργία κλίνες ΜΕΘ και 80 κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ οι ΜΑΦ ήταν μόλις 157. Είναι σημαντικό, επίσης, να αναφέρουμε, πως και οι ΜΕΘ που βρίσκονταν σε λειτουργία δεν πληρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές. Ο εξοπλισμός ήταν περασμένης τεχνολογίας και δεν πλαισιώνονταν με το απαραίτητο αριθμητικά προσωπικό, στην ουσία δηλαδή όλες υπολειτουργούσαν.

Η δύναμη της λογικής και της αλήθειας δεν μπορεί να θαφτεί, κι όπου θάβεται γίνεται σπόρος. Με βάση, λοιπόν, τα στοιχεία θα έπρεπε μπαίνοντας στην πανδημία τον Μάρτιο του 2020 να έχει ο ελλαδικός χώρος μίνιμουμ 2000 κλίνες ΜΕΘ και 4000 κλίνες ΜΑΦ. Αντ’ αυτού υπήρχαν μόλις 557 ΜΕΘ και 157 ΜΑΦ, που υπολειτουργούσαν κιόλας και δεν έφταναν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού πριν την πανδημία. Εν μέσω, λοιπόν, πανδημίας με δωρεές κ.λπ. οι ΜΕΘ φτάνουν λίγο παραπάνω από τις 1000, δηλαδή οι μισές από το ελάχιστο που θα έπρεπε να διαθέτει ο ελλαδικός χώρος, προ πανδημίας και χωρίς το ανάλογο προσωπικό, που θα τις στελεχώσει.

Ποια είναι η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης, που βρήκε σύμφωνο μάλιστα όλο τον πολιτικό συρφετό; Εν μέσω πανδημίας μπαίνουν σ’ αναστολή 6.800 υγειονομικοί, επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους να μην λυγίσουν στον εκβιασμό που τους έθετε ο πρωτοπόρος γλύφτης της κυριαρχίας και υπαλληλάκος της, πρωθυπουργός του ελλαδικού προτεκτοράτου Κ. Μητσοτάκης, με τους υπόλοιπους σφωγγοκωλάριους πολιτικούς αρχηγούς να ακολουθούν, διαγωνιζόμενοι στην μεγαλύτερη ωμότητα των εκβιασμών.

Μια σημαντική παρατήρηση επίσης είναι, ότι την επιβολή του εξαναγκασμού για τον εμβολιασμό με επικείμενη απόλυση, δεν την έκαναν ούτε την προχώρησαν στα σώματα ασφαλείας (δηλαδή μπάτσους και στρατό). Αντιθέτως μάλιστα, αυτούς τους ενισχύουν σε όλα τα επίπεδα.
Βάσιμος λογικός ισχυρισμός, που αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος είναι ότι, για την αντιμετώπιση της πανδημίας απέλυσαν 6.800 υγειονομικούς, ενώ προσλαμβάνουν διαρκώς και ενισχύουν τον τομέα της καταστολής. Επαγωγικά λοιπόν συμπεραίνουμε πως η πανδημία αντιμετωπίζεται με την καταστολή των γκλομπς!!!

Να ξεκαθαρίσουμε, πως φυσικά και δεν είμαστε υπέρ του εξαναγκαστικού εμβολιασμού στους μπάτσους και αυτό που κάνει τη διαφορά μας είναι ότι εκείνοι ως μπάτσοι «ανεμβολίαστοι» καταστέλλουν τους «ανεμβολίαστους», ενώ εμείς δεν θέλουμε κανενός την καταστολή και τον εξαναγκασμό.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Αυτοί που κατηγορούν και επιβάλλουν μέτρα εναντίον κοινωνικών ομάδων, ενώ είχαν πλήρη γνώση, δεν ενίσχυσαν το υγειονομικό σύστημα, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν άνθρωποι από αυτή την επιλογή.

Αυτό είναι για εμάς ως αναρχικούς μια μαζική και εν εξελίξει κρατική δολοφονία, που σκοπό είχε και έχει την τρομοκράτηση του κοινωνικού χώρου, προκειμένου να τον απονευρώσει και να τον διχάσει προκειμένου να υποταχθεί.

Οι κρατικές δολοφονίες, οι εξαναγκασμοί, οι εκβιασμοί πρέπει να παίρνουν την απάντηση στο πεδίο δράσης με τις αντιστάσεις μας να αναβαθμίζονται και την αλληλεγγύη να παττάσει κάθε είδους διαχωρισμούς.

Λούπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.