Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ "Ο" ΚΑΙ "ΖΩΗ" ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

 
Έχει γίνει πλέον σαφές –σε εμάς τουλάχιστον– πως κάθε παραλλαγή του ιού covid 19 συνοδεύεται, με επανασχεδιασμούς και προωθήσεις των εξουσιαστικών βλέψεων απέναντι στους ανθρώπους. Το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις μεταλλάξεις, είναι το πεδίο προπαγάνδας και ζύμωσης του κοινωνικού χώρου με τα επερχόμενα μέτρα. Τα "επιδημιολογικά" μέτρα, που λαμβάνει το κράτος, είναι και αυτά γνωστά: Aναβάθμιση υλικοτεχνικής υποδομής στον τομέα της καταστολής, προσλήψεις μπάτσων, διεύρυνση της εποπτείας, παρακολούθησης και καταστολής, νομοθετική αναβάθμιση με νόμους χουντικής εμπνεύσεως και προελεύσεως, όπως αυτός για την διασπορά ψευδών ειδήσεων, ανεργία και πάνω απ’ όλα η σταδιακή κατασκευή ενός υγειονομικού απαρτχάιντ, που συνοδεύεται με τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, εντοπίστηκε στην Μποτσουάνα την Νότιας Αφρικής ονομάστηκε "Ο" και επέφερε καθολικό αποκλεισμό της εν λόγω γεωγραφικής περιοχής στιγματίζοντάς την ως υπεύθυνη. Διακόπηκαν οι αερομεταφορές και τέθηκαν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε όσους ταξιδιώτες προέρχονταν από την συγκεκριμένη χώρα της νοτίου Αφρικής και όχι μόνον.

Τα τρομοκρατικά ρεπορτάζ και οι ανταποκρίσεις πρώτα απ’ όλα εστίασαν στην ανησυχία των ειδικών για την αποτελεσματικότητα των διατιθέμενων εμβολίων απέναντι στη νέα αυτή μετάλλαξη.

Οι πολυεθνικές του φαρμάκου, σε πλήρη ετοιμότητα, άδραξαν την ευκαιρία και δήλωσαν έτοιμες να παράσχουν μαζικά νέα τροποποιημένα εμβόλια σε 100 μέρες. Αυτό φυσικά μπορεί να δημιουργήσει μια εκ νέου αμφισβήτηση μερίδας κόσμου, που αποφασίζει να εμβολιαστεί και να προκαλέσει αναστολές παντός τύπου. Ακριβώς, λοιπόν, με την ίδια ευκολία που τρομοκρατούν για την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης χωρίς καμία γνώση επ’ αυτής, ακριβώς με την ίδια ευκολία λένε ότι υπάρχει σίγουρη αποτελεσματικότητα των ήδη υπαρχόντων εμβολίων προσπαθώντας να διατηρήσουν την ισορροπία ανάμεσα στον τρόμο και την πειθάρχηση του κοινωνικού χώρου.

Πάντως, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη η χρονική συγκυρία που κάνει την εμφάνιση της η νέα μετάλλαξη «Ο» –ή επιλέγουν να την εμφανίσουν– καθώς φανερά ευνοεί το κυρίαρχο επίδικο για την εξουσία, που είναι η επέκταση του καθολικού εμβολιαστικού εξαναγκασμού. Η Αυστρία είναι το πρώτο κράτος που ανακοίνωσε μαζικό εγκλεισμό δύο εβδομάδων και υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλον τον πληθυσμό της από 1η Φεβρουαρίου 2022.

Ταυτόχρονα, ήδη υπάρχει και η ανάλογη προετοιμασία στο κοινωνικό πεδίο, όπου γίνεται λόγος για τέταρτη δόση, οπότε γιατί όχι και 5η, 6η και πάει λέγοντας. Η προετοιμασία του κοινωνικού χώρου, όμως, γίνεται σε διάφορα επίπεδα με τον στιγματισμό των ανεμβολίαστων να διευρύνεται και να τους αποδίδονται ευθύνες για τις μεταλλάξεις του ιού, εντείνοντας, έτσι, τον ήδη υπάρχοντα κοινωνικό αυτοματισμό με αναπόδεικτες θεωρίες, που ακροβατούν στον πολιτικό στιγματισμό και τον υγειονομικό αποκλεισμό των μιαρών.

Δεν αποκλείεται, το προσεχές διάστημα η διεύρυνση του εμβολιαστικού εξαναγκασμού να χρησιμοποιήσει την περί ου ο λόγος αναπόδεικτη επιχειρηματολογία. Με λίγα και απλά λόγια, ότι οι ανεμβολίαστοι ευθύνονται για τις μεταλλάξεις, οπότε, για να ξεμπερδεύουμε, επιβάλλουμε εξαναγκαστικό εμβολιασμό.

Ακόμη και αν υποθέσουμε –χάριν της κουβέντας– ότι με τον μαζικό εμβολιασμό θα έληγε και η πανδημία, αυτό θα ήταν αδύνατο να συμβεί, διότι μέχρι να κατασκευαστεί, να διοχετευθεί και να πραγματοποιηθεί ο παγκόσμιος εμβολιασμός, θα έχει έρθει η επόμενη μετάλλαξη, που πρακτικά θα καθιστά στην καλύτερη των περιπτώσεων αναποτελεσματικό το εμβόλιο.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο θα διακριθεί και η σύνδεση ενός αυταρχικού και φασιστικού λόγου και πρακτικής στο εσωτερικό των κρατών, με τον φιλάνθρωπο αριστερόστροφο, που θα εντείνει τις πιέσεις για ένταξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και των λεγόμενων φτωχών κρατών και ηπείρων, όπως είναι και η Αφρική.

Το ζήτημα, λοιπόν, που τίθεται όλο και πιο επιτακτικά είναι αυτό της ασφάλειας των εμβολίων, καθώς και της αποτελεσματικότητάς τους, κάτι που όλο και περισσότερες έρευνες, που δεν τυγχάνουν μαζικής προβολής, αποδεικνύουν ότι ούτε ασφαλή είναι ούτε αποτελεσματικά. Προσοχή, η διαπίστωση προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα έχει να κάνει σε σύγκριση με τα γεννώμενα των δύο τελευταίων ετών σε παγκόσμιο επίπεδο και ποιόν ωφέλησαν.

Η όποια ωφέλεια, που ευκόλως μπορεί να αποδειχτεί είναι αυτή της εξουσίας και των κυριαρχικών σχεδιασμών, όσον αφορά τον επανασχεδιασμό και τον καθορισμό της μελλοντικής ζωής(;), ύπαρξης, για να το πούμε καλύτερα, του ανθρώπου.

Είναι βέβαιο, πως και με αυτήν την μετάλλαξη του ιού η κουβέντα και η δράση δεν θα γίνει με γνώμονα την εξασφάλιση της υγείας του ανθρώπου, αλλά με άξονα την επιτυχή διευθέτηση ζητημάτων, όπως της περιστολής ελευθεριών και πάει λέγοντας.

Σε κάθε απόπειρα επίθεσης της εξουσίας, η αντίδραση είναι ζητούμενο και όχι προκαταβολικά βεβαία. Η ανοχή, βέβαια, που επιδεικνύει ο κοινωνικός χώρος δεν είναι αυτονόητο ότι θα συνεχιστεί. Όσον αφορά τη νέα μετάλλαξη, πιθανολογούμε, ότι θα αφορά τα καλά νέα, εάν ακολουθήσει φυσικά τη συνήθη πορεία των ιών, που καθώς μεταβάλλονται γίνονται και λιγότερο επικίνδυνοι για την ζωή του ανθρώπου.

Εν μέσω προπαγάνδας, ατελών αφηγημάτων, τρομοκρατίας κι εκβιασμών, παλεύουμε με νύχια και με δόντια να αποδείξουμε το αυτονόητο, ότι ζωή χωρίς ελευθερία δεν υφίσταται. Φυσικά και γνωρίζουμε πως αυτονόητα δεν υπάρχουν. Συνεχίζουμε, όμως, σε πείσμα των καιρών, να πολεμάμε για να διατηρήσουμε πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπειά μας, γιατί όπως ζωή δεν υφίσταται χωρίς ελευθερία, έτσι και όταν απειλείται η ελευθερία σου, αν δεν πολεμήσεις για αυτήν, δεν υπάρχει ζωή.

Βολίν
 
photo/pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.