Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δένδιας το' χασε: "Η ΝΔ παραμένει λαϊκό κόμμα" που ίδρυσε ο Καραμανλής



Δεν μπορεί, κάτι συμβαίνει με τον Δένδια. Τόσους τεμενάδες στον "Μωυσή" από τον θεωρούμενο ως "δελφίνο", είχαμε καιρό να ακούσουμε. Τι συμβαίνει; Μήπως έχει προβλήματα στις δημοσκοπήσεις της η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και σπεύδουν άπαντες, όπως όπως, να στηρίξουν την εξουσία;Κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στους νεκρούς από την πανδημία, καθώς και στην ενεργειακή κρίση, αποθέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά τον Ν.Δένδια, ο "Μωυσής" όλα τα έκανε τέλεια. "Πέτυχε την αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων, αξιοποίησε κάθε δυνατότητα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, κράτησε όρθιο τον τουρισμό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την πρωτογενή παραγωγή, ενίσχυσε όσους έχουν πληγεί περισσότερο, κυρίως τους οικονομικά αδύναμους".

'Η ο Νίκος Δένδιας ζει σε άλλη χώρα, ή εμείς. Δεν εξηγείται αλλιώς. Εκτός κι' αν με τα τόσα πολλά ταξίδια που κάνει, δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με το τι γίνεται στην Ελλάδα. Εδώ, κατά πως λένε οι κακές γλώσσες, εξαιτίας των ταξιδιών (ουσιαστικών και ανούσιων, και κυρίως πολλών αναποτελεσματικών) δεν ασχολείται με τα εσωτερικά προβλήματα του υπουργείου του, που όσο πάνε και διογκώνονται, και θα ξέρει τι ζόρια περνάει ο ελληνικός λαός;

Όλα τα προβλήματα, λοιπόν, κατά τον Ν.Δένδια, τα έλυσε ο Κ.Μητσοτάκης (ας ρωτήσει και κάναν μαγαζάτορα ή κάναν εργαζόμενο - και πολύ περισσότερο κάναν άνεργο). Αλλά, όπως είπε, "τίποτα δεν είναι αυτονόητο από όλα αυτά", τα θαύματα του "Μωυσή". Και πρόσθεσε: "Είναι, όμως, στο κέντρο του ιδεολογικού πυρήνα της ΝΔ, στο κέντρο του ιδεολογικού πυρήνα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, που αποτελεί το θεμέλιο αυτής της κυβέρνησης".

Και κατέληξε: "Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα. Ένα ιστορικά λαϊκό κόμμα. Στηρίζει και στηρίζεται στις μεταρρυθμίσεις, και διατηρεί συγχρόνως τον λαϊκό της χαρακτήρα. Διατηρεί το λαϊκό και πατριωτικό γενετικό της υλικό, διατηρεί τη δυνατότητά της να συνομιλεί με τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και της προσπάθειας ή, για να το πούμε καθαρά, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και παραμένει το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής".

Μήπως βρίσκεται σε άλλο κόμμα και δεν το' χει καταλάβει ο Ν.Δένδιας; Γιατί πολύ αμφιβάλλουμε εάν το παλιό κόμμα της «λαϊκής Δεξιάς» του Καραμανλή έχει κάποια σχέση με αυτού του Κ.Μητσοτάκη. Δεν ρωτάει και κάναν σημιτικό του περιβάλλοντος Μητσοτάκη, να του πει την άποψή του για το ποιο κόμμα βρίσκεται στο μέγαρο Μαξίμου;

Όχι τίποτε άλλο, αλλά, τον Ν.Δένδια στηρίζει και σημαντική μερίδα της καραμανλικής εσωκομματικής "αντιπολίτευσης". Έχει κι' αυτή την ίδια άποψη με αυτόν;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.