Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Τελικά χτίσαμε το τείχος ανοσίας;

Εμβολιασμός και τείχος ανοσίας.

"Οι νόμοι μοιάζουν με τον ιστό της αράχνης:
αν πέσει πάνω του κάτι ελαφρό και αδύναμο, το συγκρατεί·
αν όμως πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο,
σκίζει τον ιστό και φεύγει".
Σόλων (630-560 π.Χ.)

(άρθρο:Εμβολιασμός και τείχος ανοσίας) Διαβάζουμε τελευταία στα στρατευμένα Μέσα Ενημέρωσης ότι οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την διαχείριση της πανδημίας.

Και αναρωτιέμαι ότι ίσως είναι δική μου παραξενιά το ότι πιστεύω ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνεται με βάση δεδομένα και όχι συναισθήματα και ιδεολογικές συμπάθειες. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να επωφεληθούμε από την πείρα και τα λάθη μας. Τώρα λοιπόν που απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα και έχουμε γίνει πιο σοφοί μπορούμε νομίζω να κάνουμε κάποιες αξιολογικές κρίσεις.

Εμβολιασμός και τείχος ανοσίας: "Χτίζουμε τείχος Ανοσίας"

Πριν από ένα ακριβώς χρόνο οι κολώνες, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες είχαν κατακλιστεί από ένα σύνθημα: «Χτίζουμε τείχος Ανοσίας». Οι περίφημοι «ειδικοί» δήλωναν σε κάθε ευκαιρία ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να χτίσουμε αυτό το τείχος ανοσίας. Και επειδή οι ενήλικες ήταν διστακτικοί και δε θα πετυχαίναμε το ποσοστό που ο καθένας τους το τοποθετούσε όπου ήθελε αλλά όλοι συμφωνούσαν ότι θα έπρεπε να είναι πάνω από 80% εμβολιάζαμε και παιδιά άνω των 5 ετών.
Η προπαγάνδα αυτή μάλιστα έφτανε και στο σημείο να θίγει τις ευαίσθητες χορδές των πιο καλοπροαίρετων ανθρώπων καλώντας τους να εμβολιαστούν για να προστατέψουν του ηλικιωμένους γονείς τους και τα ευάλωτα άτομα του περιβάλλοντός τους. Βρέθηκα μπροστά σε ανθρώπους που μου έλεγαν ότι αν και φοβούνταν να εμβολιαστούν και είχαν πολύ συγκεκριμένες αντιρρήσεις, θα το έκαναν για να προστατεύσουν αυτούς που αγαπούν.

Εμβολιασμός και τείχος ανοσίας. Με τα εμβόλια που διαθέτουμε κατά του κορονοϊου;

«Χτίζουμε τείχος ανοσίας». Τι εννοούσαμε με αυτό; Το είχαμε εξηγήσει σε ένα από τα άρθρα μας την άνοιξη του 2020. Τείχος ανοσίας χτίζεις με ένα εμβόλιο όταν ο εμβολιασμένος δε νοσεί ή και αν νοσήσει δε μεταδίδει τη νόσο. Κάτι που πράγματι μπορεί να γίνει με κάποια εμβόλια. Όχι όμως με τα εμβόλια που διαθέταμε κατά του κορονοϊού. Γιατί ήταν εξ αρχής γνωστό σε όλους τους επιστήμονες ότι με αυτά και νοσείς και μεταδίδεις. Το είχαμε επισημάνει πριν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια ευρύτερα. Και φυσικά αφού το γνωρίζαμε εμείς οι απλοί και ταπεινοί ιατροί, το γνώριζαν και οι κολοσσοί της επιστήμης που αποτελούσαν την επιτροπή των ειδικών.

Κι όμως μας παραπλανούσαν συνειδητά. Μας έλεγαν ψέματα. Μας κορόιδευαν. Το έκαναν βέβαια για το καλό μας. Μπορεί να μη χτιζόταν τείχος ανοσίας αλλά χτίζονταν περιουσίες, πολιτικές καριέρες και πολλά άλλα. Κι αν αυτό ήταν μια από τις πολλές απάτες που μάθαμε να ανεχόμαστε καθημερινά, είμασταν άξιοι των ηγετών μας. Δυστυχώς όμως αυτό έβλαπτε πολύ σοβαρά την υγεία μας. Γιατί το μήνυμα που περνούσε ήταν ο εφησυχασμός. Εγώ εμβολιάστηκα άρα προστατεύω τους ασθενείς μου, τους συγγενείς μου, τους συναδέλφους μου, τον περίγυρό μου. Δε χρειάζεται να ελέγχομαι με τεστ, να τηρώ κανόνες, να είμαι το ίδιο προσεκτικός σε σχέση με πριν τον εμβολιασμό μου.

"Ο ιός ίσως να μην είναι κατάλληλος για να χτιστεί τείχος ανοσίας"

Ίσως κάποιοι αντικρούσουν: «Μα οι ειδικοί μας έλεγαν να συνεχίσουμε να προσέχουμε». Είναι τόσο αντιφατικό αυτό και τόσο μικρό μπροστά στο γιγαντιαίο μήνυμα «Χτίζουμε τείχος ανοσίας» που όσο και αν προσπαθούσα να το εξηγήσω στους ασθενείς μου ήταν αδύνατο. Κάποιοι μάλιστα το αμφισβητούσαν έντονα και ανοιχτά.
Τι συνέβη στη συνέχεια; Όταν επηρεάσαμε αυτούς που θέλαμε με το σύνθημά μας και τους εμβολιάσαμε, αρχίσαμε να ακούμε ότι ίσως αυτός ο ιός να μην είναι κατάλληλος για να χτιστεί τείχος ανοσίας. Ύστερα μας είπαν ότι με τα εμβόλια αυτά δε μπορεί να χτιστεί τείχος ανοσίας εκτός και αν εμβολιαστεί το 100%. Αυτό που ξέραμε δηλαδή στην αρχή μας το είπαν στο τέλος. Και βέβαια το είπαν όταν δεν είχε κανένα νόημα. Ειπώθηκε μάλιστα παρεμπιπτόντως και όχι πολύ ξεκάθαρα συνήθως.

Συνειδητό ψέμα και διαφημιστικές καμπάνιες.

Ένα συνειδητό ψέμα λοιπόν που στοίχισε εκατομμύρια για διαφημιστικές καμπάνιες, που εξαγόρασε συνειδήσεις αλλά κυρίως και βασικά που στοίχισε ανθρώπινες ζωές. Θα δούμε τι ακόμη θα στοιχίσει στο μέλλον. Γιατί όλοι αυτοί που εμβολιάστηκαν χάρη σε αυτό το ψευδεπίγραφο σύνθημα και κυρίως τα μικρά παιδιά, ενώ δεν προστάτευσαν κανένα πολύ σύντομα θα δούμε αν έπαθαν οι ίδιοι κάποιο κακό.
Ο νόμος περί διασποράς ψευδών ειδήσεων δε θα είχε καλύτερη εφαρμογή παρά σε αυτούς τους περίφημους ειδικούς. Μόνο που μην ξεχνάτε ότι αυτοί βρίσκονται στο ακαταδίωκτο σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Δυστυχώς οι νόμοι είναι μόνο για τους άλλους, αυτούς που δεν πρέπει να έχουν φωνή γιατί η φωνή τους είναι επικίνδυνη.

ΥΓ. Τελικά το τείχος ανοσίας χτίζει η φυσική νόσηση μέσω της ανοσίας της κοινότητας.

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος - Καρδιολόγος

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.