Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 227ο φύλλο

 

Από τo Σάββατο 4 Ιουνίου η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο στα σημεία διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου.

Ακολουθεί ο πρόλογος, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Λίγο πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015 γράφαμε χαρακτηριστικά, ότι «όλα όσα θα ακολουθήσουν από την προκήρυξη των εκλογών και μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου, αποτελούν ένα καλοστημένο θέατρο, αφού ο στόχος επετεύχθη. Οι μεταξύ τους εντάσεις αποσκοπούν στο να πείσουν ότι διαφωνούν και ότι έχουν κάτι διαφορετικό να κάνουν. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται παρά να γυαλίσουν ορισμένους από τους κρίκους της αλυσίδας που λέγεται ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ. Τώρα πόσο σημασία μπορεί να έχει το ποιος θα διαχειριστεί αυτό το αντιανθρώπινο τερατούργημα; Καμία! Άλλωστε το μετεκλογικό σκηνικό οδηγεί με μαθηματικό τρόπο σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Εκεί είναι που τα ψέματα που εκτοξεύονται προεκλογικά θα λάμψουν και πάλι στο πολιτικό στερέωμα της εξουσίας».

Όπερ και εγένετο. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη παραπλανημένοι; Μπορεί οιοσδήποτε να έχει αυταπάτες, μετά την διαχείριση των κρατικών υποθέσεων από την πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση ή μήπως από τον τρόπο που κατόρθωσε να υφαρπάξει την κοινωνική συναίνεση, μετά το περιβόητο δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015; Ποια θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη επιβεβαίωση των αναρχικών απόψεων και θεωρήσεων απ’ όσα επακολούθησαν εκείνες τις εκλογές;

Και όμως, η αριστερή προπαγάνδα επιμένει: «Ο Μητσοτάκης είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών». Επομένως, δοξάστε τους και πάλι, γιατί παραδέχονται ότι είναι άθλιοι, αλλά υπάρχει και χειρότερο κακό απ’ αυτούς!!! Αυτά πλέον δεν θα μπορούν να τα επικαλούνται ούτε οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι καραγκιόζηδες των Εξαρχείων, οι ακάματοι προπαγανδιστές του Συριζα. Κάτι θα σκαρφιστούν, βέβαια, για να πείσουν τα κορόιδα, αφού τα ανεξόφλητα γραμμάτια δεν είναι και λίγα, θα υποσχεθούν πολιτικά ανταλλάγματα, την ανάγκη διατήρησης των λιγοστών κινηματικών πόρων που δεν πείραξε η «κακιά δεξιά», τα αντιφασιστικά μέτωπα, τυχόν εκδουλεύσεις στο ζήτημα της καταστολής και των «πολιτικών κρατουμένων. Εν ολίγοις, θα προβληθεί ως απόλυτη καταστροφή η επανεκλογή Μητσοτάκη. Αλλά, ας είναι. Άλλωστε, δεν κομίζουν δα και γλαύκας εν Αθήναις! Η καταστροφολογία είναι συνήθης στην κομματική προπαγάνδα, είτε αυτή εκπορεύεται εξ αριστερών είτε εκ δεξιών.

Εμείς θα επαναλάβουμε κάτι, που, επίσης, είχαμε επισημάνει τον Σεπτέμβριο του 2015. Και πάλι ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, όποιος διαχειριστής και αν επικρατήσει, όποιος και αν συνδράμει τους εξουσιαστικούς σχεδιασμούς από το σημαντικό μετερίζι της λεγόμενης αντιπολίτευσης. Η συνεργασία μεταξύ τους είναι δεδομένη, άλλωστε πόσο πιο συστημικός να γίνει ο Συριζα; Θα κάνουν τα πάντα από κοινού, ώστε να παγιδευτούν εκ νέου τμήματα, μικρά ή μεγάλα, του κοινωνικού χώρου σε εκλογικές αυταπάτες, είτε μέσω του εργαλείου του εθνικισμού και του φόβου του πολέμου, είτε ενστερνιζόμενα την ανάγκη για μια «στιβαρή ηγεσία» που θα αντιμετωπίσει τις αλλεπάλληλες «κρίσεις». Το αναρχικό πρόταγμα της ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, όπως και η επιτακτικότητα της αναρχικής αντιεκλογικής δράσης, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Ιούνιος 2022

Τα θέματα αυτού του φύλλου:

-Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

-Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ «ΝΕΑ» ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΑΟΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ…

-Να σώσουμε το δάσος των Κοτυλαίων και τα χωριά μας από το αδηφάγο κέρδος τους

-ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ «ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ» ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;

-ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 2006- 2007

-Τροφή και Επισιτιστική Κρίση, Όταν η πολιτική και οικονομική κυριαρχία αποφασίζει για την τροφή σου

-Η καταστολή του ρωσικού κράτους σε αντιπολεμικές δράσεις

-Μικρά και Μεγάλα

-MICHEL ONFRAY, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΛΕΤΟΥ, Εγκόμιον της Σαρλότ Κορνταί

-MICHELA ZUCCA, ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ

-ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΡΗΞΗ!!! "Gare l’ explosion"

 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.