Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Πρακτορολογίας το ανάγνωσμα

Ένα από τα βασικά μαθήματα στους χώρους της αριστεράς είναι η αποστήθιση του «ευαγγελίου της πρακτορολογίας». Σύμφωνα μ’ αυτό, οι συγκρούσεις και οι εξεγέρσεις ξεκινούν από ένα συνονθύλευμα πρακτόρων, ασφαλιτών και προβοκατόρων.

Αν στην πορεία μεταμορφώνονται σε τίμιους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων, είναι γιατί στο τελευταίο κεφάλαιο του ιερού ευαγγελίου, ξεπετάγεται ο καθοδηγητής και προβαίνει σε αναγκαστική λοβοτόμηση του αναγνώστη. Με την πρακτορολογία, οι συγκρούσεις και οι εξεγέρσεις που ξεφεύγουν από τον στενό κομματικό σωλήνα υποβιβάζονται και λοιδορούνται.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που επιβεβαιώνει τα παραπάνω είναι τα γεγονότα που έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στις αρχές Μαΐου. Για την αριστερά, η επίθεση των μπάτσων στους φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την αστυνομία στο πανεπιστήμιο, έγινε γιατί ένας τραπεζικός υπάλληλος διαπληκτίστηκε με τους μπάτσους και στην συνέχεια συλλήφθηκε. Η φωτογραφία του ανθρώπου διαδόθηκε παντού ως ασφαλίτη, πράκτορα και προβοκάτορα, ζητώντας ουσιαστικά το κεφάλι του επί πίνακι. 

Η αρχική τοποθέτηση και στοχοποίηση του ατόμου από το ΚΚΕ έδωσε γραμμή όχι μόνο εντός του κόμματος αλλά και σε άλλους δορυφόρους, όπως ο Βαξεβάνης, ο οποίος ζητούσε πληροφορίες για το εν λόγω άτομο (ναι, καλά ακούσατε, ο Βαξεβάνης που παρουσιάζεται από τους αριστερούς ως «ο μέγας ξετρυπωτής» των σκανδάλων, ΔΕΝ γνώριζε, μια μέρα μετά και ενώ είχε συλληφθεί, ποιο είναι το άτομο που είχε συλληφθεί από την αστυνομία). Ακόμα και όταν έγινε γνωστή η ιδιότητα του ατόμου, τα αριστερά κομματικά τρολ των διαδικτύων και όλοι οι ένθερμοι ηλίθιοι υποστηριχτές, συνέχισαν το ίδιο μοτίβο της πρακτορολογίας.

Φαίνεται πως ο τραπεζικός υπάλληλος, είτε με αυτή την ιδιότητα, είτε με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, θα ήταν σίγουρα πράκτορας, αφού το είπε το κόμμα. Σαφώς πρόκειται για μια τεράστια ιδεολογική νίκη του ΚΚΕ, καθώς η γραμμή του, περί πρακτόρων κλπ, διαδόθηκε και υιοθετήθηκε πέρα από το εσωτερικό του κόμματος. Εδώ να υπενθυμίσουμε, πως το ΚΚΕ έχει μέλη του κόμματος και υποστηριχτές του στην αστυνομία και στην ΕΥΠ, οπότε είναι γελοίο να κατηγορεί άλλους χώρους και άτομα για πράκτορες, ασφαλίτες κλπ.

Δύο βδομάδες μετά το παραπάνω γεγονός, οι μπάτσοι στον ίδιο χώρο, στο ΑΠΘ, επιτίθενται σε φοιτητές και μάλιστα χτυπούν φοιτητή με πιστόλι κρότου λάμψης σε ευθεία βολή στο κεφάλι, όπου χάνει τα δόντια και την ακοή του και από τύχη δεν έχασε την ζωή του. Σ’ αυτή την περίπτωση, δεν υπήρχε κάποιος «προβοκάτορας» που προκάλεσε την δολοφονική μανία των μπάτσων. Τελικά οι μπάτσοι, τα παιδιά του λαού, χτυπάνε και δολοφονούν ακόμα και αν δεν υπάρχει «προβοκάτορας» που πρέπει να τους προκαλέσει, «τα παιδιά του λαού» όσο και αν η κομματική λογική θέλει να τα χαϊδέψει ως μεροκαματιάρηδες που βγάζουν το ψωμί τους και επιτίθενται μόνο όταν τους προκαλούν, παραμένουν μπάτσοι που εξυπηρετούν και προασπίζονται το κράτος, το κεφάλαιο και την εξουσία και παραμένουν πάντα εχθροί, όπως και οι κομματικές λογικές περί πρακτόρων και ασφαλιτών, που τους καλύπτουν και που όταν μπορούν θάβουν κάθε σύγκρουση και εξέγερση.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.