Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 29-12-2014


Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, από 7 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σημειώνεται όμως ότι από το απόγευμα και μετά και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και στα βορειοδυτικά έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές οι οποίες πολύ γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Παροδικές νεφώσεις και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.