Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Αγνοείται αεροσκάφος της AirAsia με 162 επιβαίνοντες - Χάθηκε μεταξύ Σιγκαπούρης και Ινδονησίας (update)


Αεροσκάφος της εταιρείας AirAsia εξαφανίστηκε ενώ πετούσε από την Ινδονησία προς τη Σιγκαπούρη με 161 επιβαίνοντες.
Ο πύργος ελέγχου έχασε την επικοινωνία με την πτήση QZ 8501 της μαλαισιανής εταιρείας 42' μετά από την απογείωση από το αεροδρόμιο Τζουάντα της πόλης Σουραμπάγια στην Ινδονησία, ενώ αναμενόταν στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης. Στην τελευταία επικοινωνία, ο πιλότος είχε ζητήσει να ανέβει ψηλότερα, εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, «200 ναυτικά μίλια (περί τα 350 χλμ). νοτιοανατολικά της μεθορίου μεταξύ των Περιοχών Πληροφόρησης Πτήσεων της Τζακάρτας και της Σιγκαπούρης».


Η AirAsia ανακοίνωσε ότι επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. «Επί του παρόντος δυστυχώς δεν έχουμε καμιά πληροφορία για την κατάσταση των επιβατών και των μελών του πληρώματος», αναφέρει.
Το αεροσκάφος έχει έξι μέλη πλήρωμα και 155 επιβάτες, ανάμεσά τους 16 παιδιά και ένα βρέφος, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες είναι από την Ινδονησία, ενώ ακόμη ανάμεσά τους είναι τρία άτομα από τη Νότια Κορέα και ένα από τη Σιγκαπούρη, τη Βρετανία και τη Μαλαισία.

Air Asia: Ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης.
Η αεροπορική εταιρία Air Asia δήλωσε σήμερα ότι "ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών" που επικρατούσαν, σε μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook. "Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των ινδονησιακών Αρχών εναέριας κυκλοφορίας", πρόσθεσε η Air Asia.
Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 32.000 ποδών όταν ο πιλότος ζήτησε να "αποκλίνει"από την πορεία πτήσης ώστε το αεροπλάνο να πετάξει σε ύψος 38.000 ποδών για να αποφύγει τα σύννεφα και τις κακές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία.

Από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας, εκπρόσωπός του ανέφερε πως «η Τζακάρτα έχασε τον έλεγχο με το αεροπλάνο μεταξύ Σουραμπάγιας και Σιγκαπούρης στις 07.55 τοπική ώρα».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, «200 ναυτικά μίλια (περί τα 350 χλμ). νοτιοανατολικά της μεθορίου μεταξύ των Περιοχών Πληροφόρησης Πτήσεων της Τζακάρτας και της Σιγκαπούρης».

Η AirAsia ανακοίνωσε ότι επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. «Επί του παρόντος δυστυχώς δεν έχουμε καμιά πληροφορία για την κατάσταση των επιβατών και των μελών του πληρώματος» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.