Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Υποψήφια βουλευτής με μπόλικη... προίκα


Όλα τα δίνει ο Πέτρος Τατούλης για να εξασφαλίσει την επιτυχία της κόρης του Εύης στην πολιτική

Αυτό θα πει στοργικός πατέρας, που φροντίζει να μην λείψει τίποτα απ’ τα παιδιά του, που δίνει τα πάντα για να τα δει να προκόβουν στη ζωή τους. Δεν πρόλαβε να δημοσιοποιήσει η Εύη Τατούλη του Πέτρου την πρόθεσή της να είναι υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές κι ο ευτυχής μπαμπάς είπε να την... προικίσει.

Φυσικά δεν περιορίστηκε...
στο να της κληροδοτήσει τους «προσωπικούς» ψηφοφόρους του στην Αρκαδία – κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού η κόρη είναι εκείνη που αναλαμβάνει τώρα να επαναφέρει το όνομα στο Κοινοβούλιο και να παρατείνει την οικογενειακή προσφορά στη δημοκρατία.
Ως «προίκα» του πρώην βουλευτή Αρκαδίας και υπουργού και νυν Περιφερειάρχη για την υποψηφιότητα της πολυαγαπημένης του κόρης (να θυμίσουμε ότι την είχε προσλάβει και σύμβουλο Τύπου της Περιφέρειας, κατά παράβαση του «Καλλικράτη») εξέλαβαν πολλοί, όχι αδικαιολόγητα, τέσσερα θέματα που ήρθαν προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα, τα οποία μοιράζουν όχι ένα, όχι δύο, αλλά 14 «ζεστά» εκατομμύρια ευρώ σε όλη την Αρκαδία.
Οι τέσσερις διαφορετικές εισηγήσεις αφορούν την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, εθνικού και κυρίως περιφερειακού, τη συντήρηση έργων στους οδικούς άξονες, τους χείμαρρους και τους ποταμούς, την προστασία και άρση καταπτώσεων πρανών στους δρόμους κ.ά. Διαβάζοντας κάποιος τις σχετικές εισηγήσεις αντιλαμβάνεται ότι από το μοίρασμα των χρημάτων δύσκολα λείπει κάποιο χωριό του νομού. Όλοι, στον τελευταίο λόγγο και ραχούλα, έχουν να περιμένουν, άλλοι 100, άλλοι 200 χιλιάδες για να δουν τον δρόμο τους να... βελτιώνεται και ύστερα προφανώς να βρουν τον δρόμο για την κάλπη.

◆ Το πρώτο από τα τέσσερα «πακέτα» μοιράζει 6 εκατ. ευρώ σε 26 υποέργα που καλύπτουν σχεδόν όλο τον χάρτη της Αρκαδίας.
◆ Το δεύτερο μοιράζει 4 εκατ. σε 8 υποέργα.
◆ Το τρίτο που αφορά... «τα πρανή» έχει 13 υποέργα συνολικού ποσού 3 εκατ. ευρώ.
◆ Το τέταρτο για τα αντιπλημμυρικά, περιορίζεται στο 1 εκατομμύριο.
Είναι σαφές ότι καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο δεν θα μπορούσε να περιμένει η Εύη Τατούλη απ’ τον πάντα γαλαντόμο πατέρα της...

Η εισήγηση
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το περιεχόμενο της εισήγησης (17.12.2014) για κατανομή πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ-ΣΑΕΠ526, «Εργασίες συντήρησης επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Αρκαδίας», με κωδικό 2014ΕΠ52600001, σε υποέργα, με την οποία η Γεν. Διεύθυνση Αναπτ. Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών (Διεύθυνση Αναπτ. Προγραμματισμού) εισηγείται «την κατανομή και έγκριση διάθεσης της πίστωσης μέρους του εγκεκριμένου ποσού των 6.000.000 ευρώ στα παρακάτω υποέργα» (σε παρένθεση ο προϋπολογισμός - πίστωση κάθε έργου σε ευρώ):

◆ «Συντήρηση επαρχιακής οδού Κιβέρι - Άστρος - Λεωνίδιο» (400.000).
◆ «Αποκατάσταση βατότητας δρόμων που συμβάλλουν σε επαρχιακές οδούς στη Δ.Ε. Ηραίας, Δήμου Γορτυνίας (Βλόγγος, Μελισσόπετρα)» (250.000).
◆ «Συντήρηση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Λεωνιδίου - Κοσμά προς Παλαιοχώρι - Αγ. Βασίλειος» (250.000).
◆ «Συντήρηση επαρχιακής οδού από Λεωνίδιο προς Κοσμά» (100.000).
◆ «Συντήρηση και αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Χάνι Κοπανίτσα - Χάρανδρος - Σίταινα - Καστάνιτσα - Αγ. Ανδρέας» (600.000).
◆ «Αποκατάσταση βατότητας δρόμου που συμβάλλει στην Ε.Ο. Τρίπολης - Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης προς Ελαία» (125.000).
◆ «Συντήρηση και αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Στόλο - Αγ. Ιωάννη και προς Βάθεια» (600.000).
◆ «Συντήρηση και αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Μεσόγειο Άστρος προς Τρίπολη» (150.000).
◆ «Συντήρηση και αποκατάσταση οδού Δεμίρι - Στρίγκου - Κερασίτσα - Αλέα» (175.000).
◆ «Συντήρηση και αποκατάσταση σε δρόμους που συμβάλλουν στην επ. Οδό Τρίπολης - Παλλάντιο (Παλλάντιο - Τζίβα & Παλλάντιο - Μάκρη)» (175.000).
◆ «Συντήρηση και αποκατάσταση επαρχιακής οδού Τρίπολη - Νεστάνη - Σάγκα» (80.000).
◆ «Συντήρηση και αποκατάσταση σε δρόμους που συμβάλλουν στην επ. Οδό Τρίπολης - Καρυές Αργολίδας (προς Μονή Γοργοεπήκοου» (250.000).
◆ «Συντήρηση επαρχιακής οδού Νεοχώρι - Ζευγολατιό - Δέλτα Κακουρίου και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτό» (275.000).
◆ «Αποκατάσταση δρόμων αρμοδιότητας Π.Ε. Αρκαδίας και κατασκευή τεχνικών έργων στο Ν. Αρκαδίας (Αρτεμήσιο - Κανδήλα προς Λεβίδι, Χάνια Σκοπής - Νεστάνη, Σπήλαια Κάψια - Παλαιά Καλαβρύτων, Παλαιά Ε.Ο. Μηλιά - Κάψια, Κόμβος Μαντινειακού, Διασταύρωση Πλάτσα - Αρτεμήσιο - Παλαιόπυργος, περιοχή Αρτοκωστάς, Γεφύρια Επ.Ο. Τρίπολης - Δαβιάς - ύψος Τσελεπάκου & Γεφύρι Δαβιάς)» (500.000).
◆ «Συντήρηση επαρχιακής οδού Τρίπολης - Αλωνίσταινας - Βυτίνας» (50.000).
◆ «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου χωροθετημένου στον τέως Δ. Ηραίας (Λυσσαρέα - Σαρακίνι - Όχθια, Λιοδώρα - Πυρρή)» (150.000).
◆ «Συντήρηση και αποκατάσταση δρόμων που συμβάλλουν στο Ε.Ο. Δίκτυο Τρίπολης - Σπάρτης (Μανθυρέα - Βουνό)» (70.000).
◆ «Κατασκευή τεχνικών έργων στο Ν. Αρκαδίας για άρση επικινδυνότητας στην οδική ασφάλεια (περιοχή Ροεινού, Καράτουλα, Παλαιοχούνι, Μπούφη, Ι.Μ. Φιλοσόφου, Καμενίτσα προς Λάστα)» (250.000).
◆ «Συντήρηση επαρχιακής οδού Στάδιο - Λιθοβούνια - Στενό και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή (Ρίζες - Μαγούλα - Λιθοβούνια)» (75.000).
◆ «Συντήρηση επαρχιακής οδού Γαρέα - Μαυρίκι - Βέρβενα - Δολιανά και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή» (150.000).
◆ «Συντήρηση επαρχιακής οδού Νεστάνη - Καρυές» (100.000).
◆ «Συντήρηση επαρχιακής οδού Σταυροδρόμι - Βυζίκι και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή στο ύψος Μονής Άκοβας» (100.000).
◆ «Συντήρηση οδού Αγ. Ανδρέας - Λεωνιδίου και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή (ύψος Αρκαδικού Χωριού)» (75.000).
◆ «Συντήρηση επαρχιακής οδού Ρίζες - Καστρί - Αγ. Πέτρος» (100.000).
◆ «Αποκατάσταση βατότητας οδικού δικτύου Ν. Αρκαδίας (Ελαιοχώρι - Παρθένι, Αγριακόνα - Δόριζα, Πέλαγος - Αγ. Βασίλειος, Χρυσοβίτσι - Πιάνα, Φούσκαρη - Τουθόα, Ελάτη - Χρυσοβίτσι, Καμενίτσα - Κερπινή)» (600.000).
◆ «Κατασκευή τεχνικού έργου στη Γέφυρα Σερά στην επαρχιακή οδό Καρκαλού - Δημητσάνας» (150.000). 

Από το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.