Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διάλυση της Βουλής θα ζητήσει το μεσημέρι ο Σαμαράς από τον Παπούλια

 Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, πρόκειται να ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια στις 12:00 την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Με τη διάλυση της Βουλής ξεκινά η προεκλογική περίοδος, που θα ολοκληρωθεί με το στήσιμο της κάλπης στις 25 Ιανουαρίου, όπως εισηγείται ο πρωθυπουργός. Έτσι, από την Τρίτη τίθενται σε ισχύ όλοι οι περιορισμοί, όπως για παράδειγμα στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών.


Παράλληλα, με τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη εκλογών, αρχίζει και ο προεκλογικός αγώνας των κομμάτων. Ήδη, οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, καταρτίζοντας τα ψηφοδέλτια.
Η πρώτη ατύπως προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με τον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιεί υψηλούς τόνους.Ούτως ή άλλως, η προεκλογική μάχη, ειδικά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές διεργασίες, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Φώτη Κουβέλη σχετικά με το ενδεχόμενο να ενταχθούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μορφή που θα πάρει η συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στα όργανα της ΔΗΜΑΡ. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει έναν επιπλέον πονοκέφαλο, το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.

in.gr
ΠΡΕΖΑ TV

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που χρειαζόταν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.

Κατόπιν, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί και να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής.

Στο μεταξύ, έντονες είναι οι ζυμώσεις στα κόμματα, που ετοιμάζονται πυρετωδώς για να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτιά τους, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην προχωρήσει στην κίνηση αυτή.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενώ στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας.

Εξάλλου, κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα αποφασίστηκε ότι το Σάββατο 3 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, για την εκλογική τακτική του κόμματος και πιο συγκεκριμένα το αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιθυμεί ο Φώτης Κουβέλης και η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ.

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.