Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυση στο Twitter από τη Sony


Προσπαθώντας να ανακόψει τη διάδοση των μυστικών της εταιρείας, η Sony Pictures έχει απειλήσει να μηνύσει το Twitter, αν δεν απαγορεύσει λογαριασμούς που δημοσιεύουν με tweets, πληροφορίες που διέρρευσαν από την επίθεση και παραβιάζουν μαζικά την ασφάλεια της εταιρείας.

Η απειλή ήταν σε μια επιστολή που έστειλε την Δευτέρα, ο Γενικός Σύμβουλος της Sony, David Boies, στον Vijaya Gadde, Γενικό Σύμβουλο του Twitter, και απαιτεί την συνεργασία του website, με παύση λογαριασμών που σχετίζονται με τη διάδοση των κλεμμένων πληροφοριών.

Στην επιστολή του, ο Boies, προειδοποιεί τον ομόλογό του ότι αν «οι κλεμμένες πληροφορίες συνεχίσουν να μεταδίδονται από το website με οποιονδήποτε τρόπο, η Sony δε θα έχει καμία επιλογή από το να θεωρήσει την εταιρεία υπεύθυνη για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία που απορρεύσει από την εν λόγω χρήση ή τη διάδοση μέσα από λογαριασμούς του social network.»

Η επιστολή αυτή εκφράζει ένα μείγμα από αμηχανία, απογοήτευση αλλά και καταστροφή για τη Sony και τους εταίρους της. Μετά από μια σειρά απειλών που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες, η Sony αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα, να ακυρώσει την πρεμιέρα της ταινίας «The Interview», μια κωμωδία για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Tο FBI, αναγνώρισε τη Βόρεια Κορέα, ως υπεύθυνη για την επίθεση που έγινε στο δίκτυο της εταιρείας

Τα κοινωνικά δίκτυα συνήθως, απαγορεύουν λογαριασμούς που θεωρούνται ότι προσβάλλουν τους όρους της υπηρεσίας, καθώς επίσης και αναστέλλουν λογαριασμούς κατόπιν αιτήματος από οργανισμούς, όπως κυβερνήσεις. Το Σαββατοκύριακο, μια σελίδα στο Facebook που ζητούσε την υποστήριξη κατά του Vladimir Putin αποκλείστηκε. Το Twitter επίσης, απαγόρευσε λογαριασμούς, τον Απρίλιο, που συνδέονταν με την εξάπλωση των θεωριών περί διαφθοράς για τη κυβέρνηση στην Τουρκία.

Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.