Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δραματικές ώρες για τους 466 επιβαίνοντες του πλοίου που φλέγεται βορειοδυτικά των Οθωνών


Δραματικές στιγμές ζουν οι 466 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.

Το πλοίο με ιταλική σημαία μετέφερε 411 επιβάτες και 220 οχήματα -τα περισσότερα φορτηγά- και 55 άτομα πλήρωμα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, ΑΝΕΚ, η πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε ένα από τα γκαράζ είναι μεγάλη και έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης του πλοίου για λόγους ασφαλείας.

Εκατοντάδες επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι πάνω στα καταστρώματα του πλοίου.

Δύο πλοία τα οποία πλέουν κοντά στο Norman Atlantic έχουν πάρει εντολή να φτάσουν κοντά του για να παράσχουν βοήθεια στο καιγόμενο σκάφος. Ήδη 110 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο πλοίο Spirit of Pireaus που πλέει στην περιοχή.

Πληροφορίες που μεταδίδουν επιβάτες με κινητά τηλέφωνα από τα κανάλια αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι τραγικές πάνω στο φλεγόμενο σκάφος και ότι η φωτιά έχει επεκταθεί και σε άλλα σημεία του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.