Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

‘’28η Οκτωβρίου του 1940 τι γιορτάζουμε;’’


 
Κάθε χρόνο η ίδια ερώτηση, οι ίδιοι ρεπόρτερ τα ίδια βίντεο.
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ρωτάνε οι ρεπόρτερ που έχουν ξαμολήσει τα κανάλια, τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβριου. Η ερώτηση απευθύνεται στην νεολαία και κυρίως στα παιδιά που παρελαύνουν.
Οι μαθητές απάντανε άλλα αντί άλλων, μερικοί δεν γνωρίζουν, και άλλοι που γνωρίζουν τους δουλεύουν και λένε άσχετα για να μπουν στα δελτία των καναλιων. Θα το πουμε για τελευταία φορά, για να μην ξεφτιλιστούμε πάλι………


 
Το 1940 ο Μουσολίνι ήταν δικτάτορας της Ιταλίας και ο Χίτλερ της Γερμανίας. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης κυριαρχούσε ο φασισμός. Ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ ήθελαν να κατακτήσουν όλη την Ευρώπη. Ο Μουσολίνι στέλνοντας ένα τηλεγράφημα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ι. Μεταξά κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην Ελλάδα και της ζήτησε να παραδοθεί. Ο Ι. Μεταξάς ξέροντας πως οι Έλληνες θα αντιδρούσαν του απάντησε: ΟΧΙ !



Ο Μουσολίνι έστειλε τον στρατό του να εισβάλει στην Ελλάδα. Οι Έλληνες παρότι ήταν πολύ λιγότεροι μπροστά στον Ιταλικό στρατό πολέμησαν ηρωικά και κατάφεραν να τον κάνουν να υποχωρήσει. Τότε ο Μουσολίνι ζήτησε βοήθεια από τον Χίτλερ. Τότε κατάφεραν να υποτάξουν τους Έλληνες για τρία χρόνια. Οι Έλληνες αντιστάθηκαν και τελικά Γερμανοί και Ιταλοί ηττήθηκαν.

lolek

 
Για ιστορικη αναλυση
http://www.istorikathemata.com/2010/10/28-1940.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.